Waar ben je naar op zoek?

Workshops zetten aan tot antibioticareductie in de biggenopfok

Sectornieuws Sectornieuws3-6-2018

De afgelopen maanden organiseerde ForFarmers drie geslaagde regionale workshops onder het thema ‘Een gezondere biggenopfok met minder medicatie. Een totaalaanpak’.

ForFarmers wilde met een beperkt aantal zeugenhouders (12 tot 15 bedrijven per sessie) op een interactieve manier stilstaan bij de noodzaak om het antibioticagebruik in de biggenopfok te beperken. Aan de hand van drie presentaties gaven we de deelnemers praktische tips waarmee zij binnen hun bedrijf aan de slag kunnen.

Optimalisatie van biggenopfok

Steven Haerinck van Selko (Trouw Nutrition), onze eerste spreker, sprak over het belang van water en de mogelijkheden om deze onmisbare schakel voor een gezonde biggenopfok te optimaliseren. Vervolgens lichtte Maarten van Horen, productmanager bij ForFarmers, het vernieuwde VIDA-concept toe, dat gericht is op een verbeterde (darm)gezondheid. En als laatste spreker had Sofie Willaert, dierenarts bij Nutrivet, het over het belang van een gestructureerde aanpak qua management en gezondheid en de eventuele toepassing van enkele nieuwe vaccins en autovaccins.

Afbeelding: biggenopfok

Antibioticareductie: zelf eens proberen?

Bij tal van aanwezigen zijn we ondertussen gestart met een gestructureerde aanpak op maat van hun bedrijf. De eerste ervaringen kunnen we als overwegend positief beschouwen. Dit motiveert ons extra om op de ingeslagen weg actief verder te blijven werken, want we zijn er van overtuigd dat we op deze manier heel wat klanten kunnen helpen om hun bedrijf te wapenen tegen de tijd dat bepaalde vormen van antibioticagebruik verboden zullen worden. Proactief werken is hier dus zeker een noodzaak. We gaan er dan ook van uit dat er nog meer interesse is voor dit thema en staan open voor de organisatie van nieuwe regionale workshops.

Wenst u zelf deel te nemen aan een regionale workshop rond gezondere biggenopfok met minder medicatie? Contacteer ons. Dan nodigen we u uit van zodra de volgende workshops bekend zijn!

The Future Of Farming logo