Waar ben je naar op zoek?

Vida de nieuwe gezondheidsaanpak voor biggen

Persbericht Persbericht15-2-2023

In antwoord op de toenemende vraag naar gezonde kwaliteitsbiggen en meer arbeidsgemak werkt ForFarmers met VIDA volgens een totaalaanpak. Want alleen zo zet je stappen vooruit. De combinatie van het geoptimaliseerde VIDA-voerassortiment en het advies van onze specialisten leidt tot betere prestaties in de stal.

Gezonde big, tevreden boer

ForFarmers benadrukt het belang van de darmgezondheid van biggen en heeft daarom de VIDA-biggenvoerlijnen geoptimaliseerd. Hierdoor is er een nieuwe aanpak ontstaan die zich richt op een probleemloze en voorspelbare opfok van biggen. Varkensbedrijven worden steeds professioneler en moeten omgaan met een groeiend aantal biggen en stijgende druk op gezondheid, daarom is het belangrijk voor varkenshouders om het beste rendement te behalen.

ForFarmers heeft het VIDA-biggenvoer geoptimaliseerd om aan de toenemende vraag naar kwaliteitsbiggen te voldoen. De combinatie van het vernieuwde voer en het advies van specialisten leidt tot betere prestaties in de stal en uiteindelijk tot gezonde biggen en een tevreden boer.

De VIDA-gezondheidsaanpak

De VIDA-gezondheidsaanpak omvat:

1. Een handig 6-stappenplan

De nieuwe VIDA-gezondheidsaanpak bestaat uit een combinatie van het 6-stappenplan en de geoptimaliseerde en vernieuwde VIDA-voerlijnen. ForFarmers focust met de nieuwe aanpak op de ondersteuning van de darmgezondheid van biggen. Het resultaat: gezonde biggen, tevreden boer.

De vernieuwde voerlijn is evenals het VIDA 6-stappenplan onderdeel van de totale VIDA-gezondheidsaanpak. Het VIDA 6-stappenplan bestaat uit 6 cruciale onderdelen van de biggen opfok: van biestvoorziening tot voeropname na spenen. De combinatie van het 6-stappenplan en de vernieuwde VIDA-voerlijnen vormen de basis voor gezonde biggen en betere prestaties in de stal.

2. Onder begeleiding van specialisten

Lore Ooms is onze nieuwe biggenspecialiste in het veld. Lore volgt bedrijven op om meer stuur te krijgen op zaken zoals voederopname voor spenen, een vlotte start van biggen na het spenen en het verzamelen en vergelijken van technische resultaten voor het beste rendement.

3. Op één efficiënte productielocatie

Deze vooruitgang komt er door de uitbreiding van de opslagcapaciteit met de optimalisatie van het machinepark op 1 productiesite te Izegem. Door de efficiëntere productie van het nieuwe assortiment worden de voerprijzen ook gunstiger. Goedkoper produceren en kostenefficiënt werken komt zeker onze klanten, de boeren ten goede. Zij krijgen goed voer tegen competitieve prijzen.

Ook voor de zeugen en vleesvarkens maakt ForFarmers de vertaalslag van de strategie naar beter rendement en gezondheid door middel van concepten en voeroplossingen.

ForFarmers lanceert in 2023 campagne "BIG FAMILY"

Deze campagne kan alleen slagen als we samenwerken als één “Big Family”. Een hele grote familie waarin iedereen belangrijk is: zowel de varkensfamilie, als het gezin van de varkenshouder/ster en de medewerkers van het varkensbedrijf, als het volledige ForFarmers team. Samen 1 Big Family. Eén familie die elkaar steunt en vooruithelpt. Want samen sta je sterk en presteren doe je samen.

ForFarmers blijft zich inzetten voor de toekomst van de agrarische sector op de meest duurzame, kwaliteitsvolle en kostenefficiënte manier. Dit zal helpen om de uitdagingen in de markt het hoofd te bieden en de boeren te helpen bij het behalen van een gezonde toekomst.

Want ForFarmers gelooft rotsvast in de toekomst van de landbouw en is er ook klaar voor.

Samen vooruit, voor en met de boer, als één Big Family!