Cookies Wij gebruiken cookies om de website optimaal te laten functioneren en om in te spelen op de informatiebehoefte van onze bezoekers. Door gebruik te maken van onze website stemt u in met het plaatsen van cookies. Lees meer hierover in onze privacy- en cookieverklaring.
Waar ben je naar op zoek?
Nieuws, kennis en advies

Tegenvallende resultaten door slechte voerkeukenhygiëne

Wist u dat... Wist u dat...14-3-2018

Denk hierbij aan een te lage voeropname met een te lage groei als gevolg. Of aan een verhoogde voederconversie of uitval. Een 5% lagere voeropname resulteert bij gelijk blijvende voederconversie in 40 gram lagere groei per dag. Voorkom een suboptimale voeropname en pas deze praktische tips toe om een goede voerkeukenhygiëne te garanderen.

Afbeelding: voerkeuken

Wekelijkse controle van de voerkeuken

Er zijn verschillende manieren om tot een goede keukenhygiëne te komen. Maar controle is daar veruit de belangrijke van. We geven u hieronder enkele kritische punten mee die wekelijks uw aandacht vereisen.

  • Maak de stenenvanger schoon.
  • Verwijder de aanslag rondom de vijzeltoevoer.
  • Controleer alle tanks (inclusief de watertank) op aanslag en verwijder eventuele aanslag direct.
  • Controleer de sproeiers (sproeibollen, RVS-schotelsproeiers,…).
  • Controleer het nulpunt en ijk dit opnieuw als het afwijkt.
  • Reinig de UV-lamp(en).
  • Controleer het verbruik van reinigingsmiddelen.

Reinigingscirkel

Voor een goede reiniging is het principe van de reinigingscirkel zeer praktisch. Deze illustreert het samenspel van de verschillende reinigingselementen: hoeveelheid water, temperatuur, tijd, reinigingsmiddel en druk. Reinigt u met koud(er) water? Gebruik dan extra spoeltijd. Gebruikt u minder water? Voer dan de druk op. Zorg dat alle reinigingsmiddelen met elkaar in balans blijven.

Afbeelding: Reinigingscirkel