Waar ben je naar op zoek?

Succesvol werken zonder zinkoxide met VIDA concept ForFarmers

Persbericht Persbericht22-3-2021

Innovatie is een van de belangrijke speerpunten in ‘Build to Grow’, de vernieuwde strategie van ForFarmers. Deze innovaties hebben als doel onze klanten te ondersteunen en in te spelen op de veranderingen in de markt. Onlangs kreeg de sector te maken met een dergelijke verandering door het verbod op het gebruik van zinkoxide als gemedicineerd voeder.

Om de darmgezondheid van biggen extra te verbeteren werden er in het ForFarmers VIDA biggen assortiment enkele aanpassingen doorgevoerd. Maarten van Horen, productmanager varkens: “We zijn continu op zoek naar verbeteringen in ons assortiment. In verband met het verbod op zinkoxide hebben we nieuwe inzichten gebruikt om in de VIDA Vital lijn de focus nog meer op darmgezondheid te leggen. Dit betekent aanpassingen op vlak van grondstofkeuze, additieven en nieuwe nutriënten. De toepassing van deze VIDA voeders hebben hun waarde in de praktijk al duidelijk bewezen.”

Biggenspecialist Jarne Vermeire vult aan: “Naast de juiste voederkeuze en voedertoepassing kijken we naar alle factoren die een rol spelen op een varkensbedrijf. Het ForFarmers NutriCare360 concept, onze geïntegreerde aanpak om biggengezondheid en -vitaliteit te verbeteren, is daarbij een ideaal hulpmiddel. Zo hebben we op veel bedrijven een wateranalyse gedaan in samenwerking met Selko. Daarnaast zorgen de dierenartsen van Nutrivet voor de diergeneeskundige expertise. De combinatie voeder, water en gezondheidsmanagement blijkt de succesfactor te zijn.”

Afbeelding: 010_biggen_jpg