Waar ben je naar op zoek?

Soyfeed, een prima bron van lysine

Wist u dat... Wist u dat...14-3-2018

Soyfeed is een smakelijk, vloeibaar eiwitrijk voedermiddel afkomstig uit de verwerking van hoogwaardige sojabonen voor humane consumptie. Het bevat relatief veel lysine, het meest beperkende aminozuur in de varkensvoeding. Door uitbreiding van de productielijnen is er momenteel voldoende soyfeed beschikbaar zodat het constant leverbaar is en een stabiel en vast onderdeel van uw brijvoerrantsoen kan zijn.

De productie van soyfeed

Voor soyfeed verwerken we GMO-vrije sojabonen die voldoen aan zeer strenge kwaliteitseisen met betrekking tot onder meer mycotoxines. De hele sojaboon wordt met hete lucht ontdaan van de schalen of hullen en wordt vervolgens gekookt in water. De bonen worden daarna fijngemalen en de oplosbare fractie wordt verder verwerkt voor humane consumptie. De minder oplosbare fractie wordt weer samengevoegd met het kookvocht. Et voila, soyfeed. Er treedt spontante melkzuurvorming op en als de pH niet snel genoeg daalt, wordt een organische zurenmix gebruikt om de pH op het gewenste lage niveau te brengen. Dit zorgt voor een goede en snelle bewaring van soyfeed. 

Hoe past u soyfeed toe?

Soyfeed is van nature redelijke viskeus en heeft een goed dragend vermogen voor uw brijvoerrantsoen. Zo kunt u soyfeed opslaan en als voer gebruiken in combinatie met een klein aandeel viskeuze tarwezetmeel (vb. Amidyn) voor een goede verpompbaarheid en behoud van dragend vermogen.