Waar ben je naar op zoek?

Fyvalet®Silage voor maximale kwaliteit van CCM-kuil

Sectornieuws Sectornieuws22-8-2022
Afbeelding: ccm-kuil

De CCM-oogst staat weer voor de deur. Op korte termijn zullen opnieuw vele tonnen ingekuild worden om over een lange periode te verbruiken. Daarom is nu het moment aangebroken om voorbereidingen te treffen zodat uw CCM-kuil van optimale kwaliteit is. Vermijd voederwaardeverlies en ga voor goud! Dat kan met de inzet van het inkuilmiddel Fyvalet®Silage.

Download hier de brochure

Wat is Fyvalet®Silage?

Het inkuilmiddel Fyvalet®Silage is een synergetisch mengsel van organische gebufferde en ongebufferde zuren dat een remmend effect heeft op de groei van gisten, schimmels en enterobacteriën die de CCM bederven. In vergelijking met andere inkuilmiddelen laat Fyvalet®Silage de natuurlijk aanwezige melkzuurbacteriën ongemoeid. Hierin zit dan ook meteen de kracht van dit inkuilmiddel. Uit praktijkonderzoek van Trouw Nutrition is gebleken uit dat Fyvalet®Silage in staat is om binnen zes weken de kuil beter te conserveren door forse reductie van het aantal gisten, met behoud van melkzuurbacteriën en melkzuurvorming.

Waarom inkuilmiddel Fyvalet®Silage toepassen?

  • Zorgt voor een optimale kwaliteit en smaak van de CCM-kuil.
  • De van nature aanwezige melkzuurbacteriën kunnen door dit mengsel ongestoord groeien en ervoor zorgen dat de kuilconservering goed op gang komt.
  • Geeft zekerheid voor een langdurige houdbaarheid van CCM vanaf het moment van inkuilen tot en met uitkuilen.
  • Het bespaart onnodige hoge kosten voor gistremmers in uw brijvoersysteem.
  • Het is een goedkope start voor succesvolle conservering.
  • Minder corrosief.

Hoe pas ik Fyvalet®Silage toe?

Fyvalet®Silage gebruikt u tijdens het inkuilproces van CCM. Het is belangrijk dat u Fyvalet®Silage correct toedient en doseert om een succesvol resultaat te hebben.

  • Toplaagbehandeling: 1 liter/m² mengsel van 1 liter Fyvalet Silage samen met 1 liter water opgieten. Dit kost minder dan 0,62 euro/ton CCM.

Voorbeeld: met 1 vat, 225 liter, kan maar liefst 750 ton CCM behandeld worden (2 silo's van 7,5 op 30 meter), dit aan <0,62 euro/ton CCM

Dit wordt het vaakst toegepast.

  • Hele kuil behandelen: Dit wordt toegepast bij droge CCM <70% of bij de laatst geopende kuil. Voeg 3 liter/ton CCM toe tijdens het malen.

Een totale kuilbehandeling met Fyvalet Silage kost 6,15 euro/ton CCM.

Advies en bestellingen

  • Beschikbaar in vaten van 225 kg – artikel 93013
  • Bij vragen en bestellingen kunt u terecht bij uw vertrouwde accountmanager van ForFarmers of kunt u onderstaand formulier invullen

 

Lees in ons privacy statement hoe ForFarmers omgaat met uw persoonsgegevens