Waar ben je naar op zoek?

Maak kennis met Arne Vandewal, onze nieuwe brijvoerspecialist

ForFarmers Nieuws ForFarmers Nieuws14-3-2022
Afbeelding: afbeelding p 3 Arne Vandewal
Arne Vandewal

In september 2021 mochten we bij het varkensteam een nieuwkomer verwelkomen. Arne Vandewal startte op 1 september bij ons op als accountmanager/ brijvoerspecialist voor de regio’s Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant. Arne stelt zich graag even aan u voor.

“Ik ben Arne Vandewal, 23 jaar en ik ben afkomstig uit het Limburgse Oudsbergen. Ik ben in juni 2021 afgestudeerd aan de KU Leuven als bio-ingenieur, met als specialisatie landbouw. Ik heb al altijd veel interesse in de landbouw gehad. Dat komt wellicht doordat mijn grootvader een vleesvee- en akkerbouwbedrijf had en ik daar als kind veel vertoefde. Het was voor mij dan ook een logische stap om in mijn verdere studies iets te gaan doen met landbouw. Via een jobbeurs ben ik in contact gekomen met ForFarmers en vervolgens ben ik op 1 september gestart als accountmanager/brijvoerspecialist voor de regio’s Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant.

Na een stevige interne opleiding, ga ik nu op de baan en begeleid ik varkenhouders met brij. “Ik koos er bewust voor om in de agrarische sector aan het werk te gaan. Deze sector, en meer bepaald de varkenshouderij, staat voor heel veel uitdagingen. Desondanks blijven varkenshouders er altijd voor gaan. Dat ondernemerschap spreekt me enorm aan. Als brijvoerspecialist kun je samen met de varkenshouder een grote impact hebben op de technische resultaten van het varkensbedrijf en daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen. Bovendien vind ik brijvoer een heel interessant segment, omdat voeren met brij veel betekent voor de circulaire landbouw. Duurzaamheid is hét hot topic in de sector en daar is brijvoer een prachtig voorbeeld van.”