Waar ben je naar op zoek?

ClimaSolv: de oplossing tegen hittestress bij varkens

Sectornieuws Sectornieuws29-6-2022

Hittestress bij varkens is een vervelend probleem dat op veel bedrijven periodiek voorkomt. Daarom ontwikkelde ForFarmers ClimaSolv: een toevoeging die bestaat uit het breedst mogelijke mengsel van ingrediënten die ervoor zorgen dat de negatieve effecten van hitte(stress) beperkt worden.

Wat is ClimaSolv precies?

ClimaSolv bevat een mengsel van zouten van zuren, vitaminen en fenolen die een voeropnamedaling afremmen bij hoge temperaturen. Verder bevat het componenten die de effecten van hittestress op oxidatie en celintegriteit verminderen in het voer maar ook in het dier.

Wat doet het?

In het algemeen neemt de voeropname af bij een hoge temperatuur. Dit treedt vooral op bij zwaardere dieren die minder opname vertonen en daarom een lagere dagelijkse gewichtstoename hebben. Hogere temperaturen verhogen ook het risico op oxidatie en schimmels in het voer, denk daarbij aan de hoge temperatuur in de voedersilo die in de zon staat. ClimaSolv helpt het risico op schimmels en oxidatie van het voer te verminderen, wat de darmgezondheid kan verbeteren en stress kan verminderen. Zouten en vitaminen ondersteunen ook de voeropname.

Hoe werkt het?

Als temperaturen hoog zijn, proberen varkens hun lichaamswarmte kwijt te geraken door het verhogen van hun ademfrequentie. Hierdoor wordt het zuur-base-evenwicht in het varken verstoord. ClimaSolv behoudt het zuur-base-evenwicht en zorgt ervoor dat het varken geen belangrijke energie gebruikt in heet weer om het evenwicht te behouden. Reductie van voeropname kan leiden tot een beschadigde darmwand, waardoor het risico toeneemt dat bacteriën in de bloedbaan komen. ClimaSolv helpt ook de (darm)gezondheid te verbeteren.

Wat zijn de voordelen van ClimaSolv?

Afbeelding: 12_cartoon Zomervoeders_def
  • Hoge voeropname
  • Verhoogde smakelijkheid van het voer
  • Betere darmgezondheid
  • Door een intacte darmwand een betere opname vanuit de darm door voedingsstoffen

Wilt u ClimaSolv bestellen?

Het product art. 16718 Climasolv kan eenvoudig bijbesteld worden bij uw voeders. Dosering is 4 kg/T of 0.4% voor het totale dieet. Dit kost 6 euro/T eindvoer of 1.5 euro/kg product. Voor aanvullend voeders is de dosering afhankelijk van het % aanvullend voer. Stel bv. 25% aanvullend voeder, dan dient 4 kg / 25 % = 16 kg / ton aanvullend voer bijbesteld worden.

Wilt u graag meer weten? Neem dan gerust contact op met uw specialist of met onze klantendienst via info@forfarmers.be

The Future Of Farming logo