Waar ben je naar op zoek?

Agroscoop: nieuwe ontwikkelingen en mogelijkheden smartphone

Wist u dat... Wist u dat...24-10-2018

Kort op de bal spelen, snel reageren, proactief werken. Voor zeugenhouders moet dit als muziek in de oren klinken. Daarnaast bestaat ook de mogelijkheid om alle data voor de zeugenboekhouding via de smartphone in te geven. 

Agroscoop zeugen is een hulpmiddel, ontwikkeld door ForFarmers, waarmee de technische resultaten van uw bedrijf beter opgevolgd kunnen worden. Agroscoop maakt een koppeling met uw zeugenboekhoudprogramma. De gegevens worden via Agroscoop vertaald in overzichtelijke grafieken en tabellen. Bovendien kan uw adviseur uw resultaten via Agroscoop volgen, waardoor hij/zij proactief kan reageren op eventuele verbeterpunten. Dit betekent dat problemen voorkomen worden in plaats van dat u ze achteraf moet oplossen. Agroscoop zeugen biedt ook mogelijkheden om diepere analyses van uw bedrijf te maken, met als doel het rendement op uw bedrijf te verhogen. 

De meeste zeugenboekhoudprogramma's laten gemiddelde waarden zien. Via Agroscoop zeugen krijgt u meer inzicht in deze cijfers. Zo zien we in dit voorbeeld dat het gemiddeld aantal levend geboren biggen in kwartaal 3 van dit jaar 16,09 was. De verdeling van het aantal levend geboren biggen laat zien dat 31% van de zeugen 18 of meer levend geboren biggen had. 

Afbeelding: Agroscoop

Heeft u als varkenshouder een Ceres-zeugenboekhoudprogramma? Dan kan u sinds enkele maanden gebruik maken van een mobiele applicatie op uw smartphone of tablet. U geeft uw data in via het toestel, dat verbonden is met uw boekhoudprogramma. Voor meer informatie over deze mobiele toepassing kan u bij uw accountmanager terecht.