Waar ben je naar op zoek?

Okara (biologisch)

Afbeelding: V_72706_okara_bio

Artikelnummer: 72706

Eiwitrijk product uit een biologisch productieproces. Biologisch gecertificeerd. 

Productomschrijving

Okara ontstaat bij de verwerking van sojabonen tot verschillende voedingsmiddelen voor menselijke consumptie. De biologisch geteelde sojabonen worden gewassen en geweekt zodat ze beter te malen zijn. Door stoominjectie ontstaat de ruwe sojamelk waarvan de vaste delen en een deel van het gestremde kookvocht de Okara vormen.

Algemene eigenschappen

Okara is net als soja een eiwitrijk voedermiddel. Door de verhittingsstap worden bacteriën en enzymen inactief wat de conservering ten goede komt. Okara is vloeibaar en goed verpompbaar. De helft van de drogestof bestaat uit vooral onverzadigde vetten en aminozuren. De EW is hoog door het aanwezige vet.

Toepassing

Dit product is van gecertificeerde biologisch oorsprong. NL-Bio-01.

  • Varkens: max. 10% op basis van drogestofaandeel in het rantsoen. 

Opslag & houdbaarheid

  • Opslag in een silo of bunker, die regelmatig gereinigd wordt.
  • Regelmatig roeren of rondpompen om uitzakken te voorkomen, in ieder geval vlak voor indoseren.
  • Bij voorkeur te gebruiken tot 5 weken na leveringsdatum (zie datum leveringsbon).
  • In het zomerseizoen is het aan te raden Okara ruim binnen de 5 weken op te voeren.
  • Aanzuren met een organisch zuur zal de houdbaarheidstermijn verlengen. 

Productspecificatie (g/kg ds)

Sectoren Varkens, Biologisch Kalium 23,8
Verschijningsvorm Vloeibaar, Nippelwaardig Chloor 2,1
Nutritionele toepassing Energierijk, Eiwitrijk Verteerbaar fosfor 2,8
Drogestof (%) 8 Dv Lysine 14,2
Ruw eiwit 283 Dv Methionine 3,2
Ruw vet 198 Dv Cysteïne 3,1
Ruwe celstof 108 Dv Threonine 8,3
Ruw as 77 Dv Tryptofaan 2,9
Zetmeel 10 Dv Valine 10,3
Suikers 6 Linolzuur + linoleenzuur 70,0
Melkzuur 137 Ew 1,44
Calcium 7,9 Ew Lacto 1,49
Fosfor 4,6 Ew Dracht 1,54
Natrium 1,7 NSP 300

30 november 2016