Waar ben je naar op zoek?

CCM

Afbeelding: R_71050_CCM

Artikelnummer: 71050

Gemalen maïskorrels, zetmeel- en energiebron. 

Download productfiche

Productomschrijving

CCM of Corn Cob Mix ontstaat door het dorsen van maïs bij een drogestofgehalte van 60-65% en het vervolgens malen van de korrels. Omdat het product veelal in de varkenshouderij wordt toegepast, wordt de ruwe celstofrijke kolfspil niet meegemalen. 

Algemene eigenschappen

CCM is een zetmeelrijk voedermiddel dat ingezet kan worden om krachtvoer te vervangen. Het is een smakelijk product. CCM wordt altijd ingekuild en daarbij ontstaat 5-8% melkzuur. Bij varkens heeft dit een positief effect op spijsvertering en darmgezondheid; in combinatie met de hoge voeropname zal CCM hierdoor de jeugdgroei bij biggen stimuleren. CCM is zeer geschikt voor bijvoeding in de kraamstal. 

Toepassing

CCM kan het hele jaar door verpakt worden in plastic balen van 20 kg per stuk. Deze CCM wordt fijn gemalen zodat 85% van de maïsdeeltjes kleiner zijn dan 2 mm. Door de kleinverpakking worden voerverliezen in belangrijke mate voorkomen. De 20 kg kleinverpakking bij voorkeur gebruiken tot 6 maanden na leveringsdatum (zie datum leveringsbon). CCM is tijdens het oogstseizoen ook losgestort verkrijgbaar. 

Op basis van drogestofaandeel in het rantsoen:

  • Biggen: max. 30%.
  • Vleesvarkens en zeugen: max. 40%.