Waar ben je naar op zoek?

Aardappelstoomschillen Noliko

Afbeelding: V_72660_aardappelstoomschillen-Noliko

Artikelnummer: 72660

Zeer goed ontsloten en extreem hoog zetmeelgehalte. De snelle natuurlijke verzuring, waarbij melkzuur wordt gevormd, zorgt voor een lange houdbaarheid. 

Download productfiche

Productomschrijving

Aardappelstoomschillen Noliko zijn afkomstig uit de conservenindustrie waarbij relatief kleine aardappelen geschikt worden gemaakt voor bewaring in glas. Daarvoor worden ze langer dan gemiddeld gestoomd en daardoor bevatten aardappelstoomschillen Noliko meer zetmeel dan doorsnee stoomschillen. Door deze hittebehandeling met stoom is het zetmeel in de Noliko stoomschillen erg goed ontsloten en goed verteerbaar.

Algemene eigenschappen

Aardappelstoomschillen Noliko zijn een vloeibaar voedermiddel. Het product is licht visceus en met een verdringerpomp goed verwerkbaar. Het wordt gemalen geleverd. Erg geschikt als drager en stabilisator in een voormengsel en/of brijvoer. Aardappelstoomschillen Noliko ondergaan in opslag een snelle natuurlijke verzuring en zijn daardoor lang houdbaar. Tijdens deze verzuring worden zetmeel en suikers voor een deel omgezet in organische zuren. Hierdoor wordt de drogestof en de pH lager maar blijft de EW in het product op peil.

Toepassing

Op basis van drogestofaandeel in het rantsoen: 

  • Biggen: max. 5%.
  • Vleesvarkens en zeugen: max. 20%.

Opslag & houdbaarheid

  • Opslaan in zuurbestendige silo of bunker.
  • Af en toe rondpompen.
  • Reinig de tank 1 à 2 keer per jaar.
  • Bij voorkeur te gebruiken tot 6 maanden na leveringsdatum (zie datum leveringsbon).