Waar ben je naar op zoek?

VIDA: de nieuwe generatie biggenvoeding

VIDA is het resultaat van een unieke samenwerking tussen de biggenopfokspecialisten van ForFarmers en Trouw Nutrition, producent van het wereldwijde biggenvoermerk Milkiwean. Door deze samenwerking hebben we de top in internationaal onderzoek op het gebied van biggenvoeding en diepgaande kennis van de praktijk kunnen samenbrengen voor de ontwikkeling van hét biggenvoerconcept voor vandaag en de toekomst.

Ontwikkeld door voerspecialisten, bewezen in de praktijk

Het nieuwe VIDA voerconcept is ontwikkeld om elke big een gezonde en optimale groei te laten doormaken vanaf de geboorte tot het moment van afleveren. Want als ook de lichtere biggen goed mee kunnen in groei, gaat u pas echt de vruchten plukken van het toegenomen aantal biggen per toom!
VIDA is uitgebreid getest in de praktijk op meer dan 40 moderne zeugenbedrijven in Noordwest-Europa en onderscheidt zich door een combinatie van vier krachtige en unieke pijlers.

1. Exclusieve selectie van hoogwaardige grondstoffen en verrijkt met DARMperfect

Afbeelding: VIDA Rohstoffe

De selectie en bewerking van grondstoffen is essentieel voor de productie van uitzonderlijk goed verteerbaar voer. Alleen daarmee bereiken we een probleemloze opfok, werkgemak en optimale resultaten in de biggenstal. VIDA bestaat uit de best verteerbare grondstoffen, geschoonde granen en zeer fijn gemalen hoogwaardige eiwitbronnen. Het DARMperfect-concept zorgt daarbij voor een optimale maagdarmgezondheid van de biggen. Met specifieke vezels, een verbeterde eiwitaanpak, optimale vetzuren en een unieke mix van zuren en additieven. Zo realiseren we een goede groei en een krachtige ondersteuning van de gezondheid van de jonge dieren.

2. Gespecialiseerde productielijnen

Afbeelding: Productie VIDA

Hoe krijgen we de beste kwaliteit biggenkorrel? Hoe zorgen we voor het meest zuivere voer? De productie van biggenvoer is een ware kunst!
VIDA wordt gemaakt in exclusieve productielijnen voor biggenvoer. Hierdoor kunnen we ons volledig focussen op de specifieke eisen voor voeding voor de nog kwetsbare jonge biggen. Onze hoogopgeleide productieteams staan garant voor strikte controle van de kwaliteit en een productieproces dat voldoet aan hoge normen voor biosecurity. Kortom: we zijn volledig ingericht op de productie van het beste en veiligste biggenvoer.

3. Specialisten in opfok, voor en achter de schermen

Afbeelding: Ter Braak en Pappot

Wie VIDA voert, kan rekenen op de ondersteuning van een team van specialisten met specifieke expertise in biggenvoeding en biggenopfok. Zij begrijpen uw dagelijkse praktijk en de uitdagingen waar u voor staat als geen ander en ondersteunen u adequaat bij het behalen van uw doelen. In de eerste plaats met voedingsadvies, maar ook als het gaat om huisvesting, gezondheid en managementsvraagstukken denken onze biggenspecialisten als volwaardige gesprekspartners met u mee. Hiernaast beschikt ForFarmers over een breed scala aan ondersteunende middelen om het juiste voerschema te bepalen voor elk individueel bedrijf.

4. Twee vertrouwde namen, één voer om op te bouwen

Afbeelding: Stempel Milkiwean

VIDA is het resultaat van een unieke samenwerking tussen twee toonaangevende diervoerproducenten: ForFarmers en Trouw Nutrition. Het merk Milkiwean van Trouw Nutrition is een wereldwijd biggenvoerconcept, gestoeld op toonaangevend wetenschappelijk onderzoek en een schat aan ‘knowhow’ op het gebied van toepassing. Voor de ontwikkeling en productie van VIDA hebben het ForFarmers Nutrition Innovation Centre en Research and Development van Trouw Nutrition hun krachten gebundeld. Ook op productiegebied delen beide ondernemingen hun kennis. Het resultaat is een voeroplossing van het allerhoogste niveau, precies afgestemd op wat biggen én varkenshouders vandaag de dag nodig hebben, ondersteund met de praktijkkennis van de specialisten van ForFarmers. Hiermee is VIDA een uniek en compleet voerconcept voor het realiseren van topprestaties, met een effect tot aan de slachtlijn!