Waar ben je naar op zoek?

Het best passende biggenvoeder voor elk bedrijf

De ontwikkelingen in de varkenssector gaan razendsnel. Grotere tomen, lagere geboortegewichten, lagere speengewichten, hogere druk op de gezondheidsstatus van de zeugenbedrijven.  De behoeften die u als varkenshouder hebt, zijn een gevolg van deze ontwikkelingen: een efficiënte groei van biggen, ondersteuning op vlak van gezondheid en een economische biggen opfok.

Aangezien er veel verschil is tussen de zeugenbedrijven en daardoor ook de doelstellingen verschillend zijn, bestaat het VIDA-assortiment uit 4 verschillende lijnen.  Met dit brede assortiment kan er voor elk type bedrijf de optimale voederstrategie gekozen worden.

VIDA biggenvoerassortiment

VIDA Optima

Afbeelding: Vida Optima

Een blauwdruk voor hoge winstgevendheid en goede technische resultaten.
De Optima-reeks staat garant voor een optimale voeropname, vertering en darmgezondheid in functie van gezonde groei.

VIDA Maxima

Afbeelding: Vida Maxima

Gericht op uitstekende technische prestaties.
Dit wordt bereikt door een scherpe voederconversie in combinatie met een goede groei, dus gunstig in kosten per kilogram groei.

VIDA Prima

Afbeelding: Vida Prima

Het meest geschikt voor biggen met een zeer hoge opnamecapaciteit.
De Prima-reeks zet in op optimale darmgezondheid, de best mogelijke prijs-prestatieverhouding en de laagste voerkosten.

VIDA Vital

Afbeelding: Vida Vital

Ontwikkeld om het risico op diarree te minimaliseren.
Voor maximale zorg voor darmgezondheid, veilige groei en goede technische resultaten.

Elke reeks bevat verschillende fasen waardoor voor elk type bedrijf de beste voederstrategie bepaald kan worden. De reden om vier lijnen te ontwikkelen, heeft alles te maken de verschillen tussen bedrijven. Die verschillen zijn gebaseerd op twee factoren :

  1. Genetica: bevleesdheid, voeropnamecapaciteit. Hoe lager de voeropnamecapaciteit, hoe luxer het voeder moet zijn.
  2. Gezondheid: geconcentreerde voeders passen beter bij bedrijven met een hoge gezondheidsstatus. Voor extra ondersteuning op vlak van (darm)gezondheid is de Vital-lijn ontwikkeld.


De VIDA-voeders die gebruikt worden tot 4 weken na het spenen bevatten ultrafijn gemalen soja en gereinigde en ontsloten granen. Dit betekent dat biggen de eiwitten gemakkelijk kunnen verteren en optimaal benutten voor groei. De overschakeling naar een volgende fase verloopt hierdoor zonder problemen en zonder terugval. En vooral de kleinere biggen in een groep profiteren extra van deze luxe, speciaal voor de biggenvoeders ingezette grondstoffen.