Waar ben je naar op zoek?

Bijvoederen in het kraamhok met VIDA

Spenen is voor biggen een moeilijke periode. Schakelen van melk naar voeder, een ander voersysteem, mengen van biggen, ... Biggen in de kraamstal goed voorbereiden is dus van groot belang. U kan heel wat problemen voorkomen door het stimuleren van voederopname voor spenen. VIDA Milk, VIDA Prestarter en VIDA Muesli zorgen voor de beste start van uw biggen. Bekijk hieronder hoe u uw biggen voor het spenen kan voederen. 

VIDA Milk

Afbeelding: VIDA Milk bag image web

VIDA Milk zorgt ervoor dat alle biggen voldoende voeding krijgen in de eerste levensdagen, als de moedermelk niet toereikend is. De samenstelling van VIDA Milk benadert de samenstelling van echte zeugenmelk. VIDA Milk lost gemakkelijk en snel op en blijft lang stabiel in oplossing. Biggen drinken het graag. VIDA Milk wordt gegeven vanaf dag 1 tot 10 à 12 dagen na de geboorte.

VIDA Prestarter

Afbeelding: VIDA Prestarter Feb2020

VIDA prestarter is ontwikkeld om biggen te laten wennen aan droge stof en de darmen voor te bereiden op de overgang naar vast voer. Het is een smakelijk meel boordevol melkeiwit dat zowel droog als nat kan worden gegeven aan biggen van 1 tot 3 weken. Dit melkeiwitrijke meel is voor jonge biggen de ultieme eerste kennismaking met vast voer. Het meel blijft aan de snuit plakken. Dit maakt de biggen snel vertrouwd met de geur en smaak van hun eerste vaste voer. De prestarter ruikt hetzelfde als de VIDA biggenvoeders. Daardoor herkennen de biggen het opvolgende voer.

VIDA Muesli

Afbeelding: VIDA Muesli_web

VIDA Muesli is een vezelrijk product. Vanwege de verschillende componenten wordt VIDA Muesli goed opgenomen door biggen en draagt het bij aan de darmgezondheid. VIDA Muesli is ontwikkeld om gelijktijdig naast biggenvoer in te zetten, het stimuleert de totale voeropname voor spenen en is onderscheidend van structuur, geur en kleur ten opzichte van biggenvoer.

Toepassing:

  • Vanaf één week na geboorte tot spenen
  • Eerste week na spenen ter ondersteuning van de darmgezondheid
  • Toediening handmatig in een schone biggenkom
  • VIDA Muesli is naast VIDA Prestarter of VIDA-speenvoeders in twee aparte voerkommen te gebruiken