Waar ben je naar op zoek?

De ForFarmers aanpak voor een lager antibioticagebruik

Op een efficiënte manier, gezonde varkens houden met minder antibiotica: het is een grote uitdaging. ForFarmers heeft een aanpak ontwikkeld om ook op uw bedrijf het gebruik van antibiotica te doen dalen. Deze aanpak steunt op verschillende pijlers. 

1

Monitoring

Zonder cijfers is het onmogelijk om verbeterpunten aan te tonen. ForFarmers heeft enkele hulpmiddelen ontwikkeld waarmee u meer inzicht krijgt in enkele belangrijke parameters. 

  • Agroscoop® zeugen: diepe analyse van gegevens uit het zeugen boekhoudprogramma.
  • Big vitaliteitscheck: dit hulpmiddel biedt inzicht in de gemiddelde geboortegewichten van biggen en de spreiding hierin. Daarnaast kan u via de database uw resultaten met andere bedrijven vergelijken. 
  • Biest-Score®: gezondheid van biggen begint bij een goede biestopname. De ForFarmers Biest-Score® laat toe het gehalte aan antistoffen in het bloed van pasgeboren biggen aan te tonen. 
2

Waterkwaliteit

Water is het belangrijkste nutriënt. De kwaliteit van het drinkwater is van groot belang in de preventie van verschillende ziekten. Een wateranalyse en de toepassing van Selko pH bieden extra ondersteuning richting de gezondheid van uw dieren. 

3

Voeder(management)

ForFarmers heeft de Vital lijn ontwikkeld voor biggen en vleesvarkens.

  • De VIDA Vital voeders worden ingezet voor biggen die zonder zinkoxide en/of antibiotica tegen diarree gespeend worden. De VIDA Vital voeders bevatten net die elementen die biggen nodig hebben om gezond op te groeien. 
  • De Vital vleesvarkensvoeders zijn geformuleerd om de maagdarmgezondheid van vleesvarkens extra te ondersteunen. 
4

Gezondheidsmanagement

  • Veterinaire ondersteuning door de dierenartsen van Nutrivet.
  • Hygiëne check.