Zoeken
For the Future of Farming
NOVA page top banner NL

Behoeftes van de zeug veranderen onder invloed van andere genetica en hogere prestaties. Ook bedrijven zijn in ontwikkeling; worden groter, krijgen meerdere locaties en soms meer personeel. Dit vraagt om een andere aanpak van voer en voertoepassing. Daarom hebben we NOVA ontwikkeld; hét antwoord voor uw toekomst.

Ontwikkeld voor het leven

NOVA is specifiek ontwikkeld om zeugen de optimale nutritionele ondersteuning te geven in alle stadia van de vruchtbaarheidscyclus. Het nieuwe assortiment is gebaseerd op 6 unieke innovaties met een effect op de prestaties, gezondheid en lange levensduur van hoog productieve zeugen. Deze innovaties zijn ontwikkeld door het Nutritie en Innovatie Center van ForFarmers (NIC) en zijn het resultaat van internationale kennisbundeling. De 6 innovaties staan in het teken van structuur, energie, vezels, aminozuren, melk en vitaminen.

Getuigenis varkenshouders Gust en Chris Van Bouwel

NOVA: een assortiment op maat van uw behoeften

Het NOVA-assortiment bestaat uit verschillende voerlijnen voor dragende en lacterende zeugen. Dit ruime assortiment biedt de mogelijkheid om via voer te sturen op de doelstellingen van de moderne zeugenhouder: veel en vitale biggen bij de geboorte, hoge melkproductie, technische topresultaten, sterke en gezonde zeugen met een lange levensduur. En dit alles zonder extra werk. Naast de dracht- en lactovoeders bevat het NOVA-assortiment ook prelactovoer (transitievoer), flushvoer en drie verschillende opfokvoeders. De opfokvoeders bieden voor opfokgelten de basis voor een lang en vruchtbaar leven. Het nieuwe NOVA-concept wordt ook toegepast in de Home-MIXX aanpak.

Bewezen resultaten in de praktijk

Gedurende een periode van 18 maanden werden de NOVA-voeders ingezet op praktijkbedrijven. Op 38 bedrijven in België, Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk werden de NOVA-voeders getest. De gegevens van 5.000 zeugen zijn maandenlang nauwgezet geregistreerd en geanalyseerd. De resultaten van de praktijkproeven zijn het bewijs van de topprestaties van de NOVA-voeders:

  • 0,25 meer biggen per worp gespeend
  • 165 g hoger speengewicht
  • 10% meer melk uit voer
  • 12% meer zeugen die 13 of meer biggen spenen

Ondanks de betere resultaten in de testgroep bleef de conditie van de zeugen in de lactatie behouden en werd een hogere voerefficiëntie waargenomen. Bovendien werden de nieuwe voeders als zeer gebruiksvriendelijk ervaren. Extra prestaties zonder extra werk dus.

Meer weten? Wij helpen u graag!

Neem contact op met uw accountmanager, specialist of met onze klantenservice.

info@forfarmers.be
T +32 (0)51 33 57 60