Zoeken
For the Future of Farming
Ferm4FarmNutrix+ en VIDAMeer informatie over VIDABrijvoerCCM

14-10-2015

Succesvolle Open Dag bij ForFarmers klant Beck-Van Thillo

Op zaterdag 10 oktober was er een geslaagde Open Dag op het bedrijf Groep Beck-Van Thillo. Deze ForFarmers klant stelde er zijn nieuwe zeugenstal met plaats voor 1806 zeugen, 488 opfokzeugen en 512 vleesvarkens open voor het grote publiek.

Met deze nieuwe zeugenstal is de Groep Beck – Van Thillo meteen het eerste APF (Air Pathogen Free) zeugenbedrijf met virusfilters in België. Daarnaast beschikt het over een gesofisticeerde brijvoerinstallatie, goed voor 9 natte bijproducten en voorzien op de aanmaak van 2 verschillende fermentatiemixen. Voor de voorziening van warm water en verwarming gebruikt het bedrijf een houtsnipperkachel.

Voorafgaand aan de open dag was er een symposium met de voornaamste partners van dit nieuwe project. De thema’s van het symposium waren gezondheid, genetica en brijvoer, meteen ook de pijlers van het bedrijf Groep Beck-Van Thillo.

Ook ForFarmers nam als partner deel aan het symposium. Wilfried Hectors en Hans Hectors gaven er een presentatie over innoverend voeren met ForFarmers, toegepast op het bedrijf Groep Beck en Van Thillo. ForFarmers is al vanaf het begin partner in dit project en levert aanvullend voer voor biggen en zeugen op de bedrijven van de Groep Beck-Van Thillo, alsook een groot deel aanvullend voer voor de vleesvarkens.

Op het symposium mochten we maar liefst 450 deelnemers  verwelkomen, en nog eens een 1000 tal bezoekers op de Open Dag zelf. De belangstelling was ongezien, een unieke kans om zowel de gesofisticeerde brijvoerinstallatie als de nieuwe zeugenstal te bewonderen. Deze succesvolle dag werd afgesloten met een lekker hapje varkensvlees en een  verfrissend drankje aan de lange toog! De ondernemers Ilse en Dries Beck en Marijke en Herman Van Thillo, kijken samen met ons tevreden terug op een geslaagde Open Dag.