Zoeken
For the Future of Farming
Naar Junior RoséNaar Vital

VITA (leeftijd: 0 tot 5 maanden)

Met de VITA voeders van ForFarmers maken uw kalveren een goede start en legt u zo de basis voor het kweken van gezonde kalfvaarzen. Gespecialiseerde voeding gecombineerd met goed management en een slim opfokplan staan hierbij centraal. Hieronder vindt u een overzicht van ons voederassortiment en de daarbijhorende specialiteiten. VITA start beter!
 

Prijs/kwaliteit:  
  • Vita Prima
  • Vita Floc Prima
Prestatie:  
  • Vita Super Pensstart
  • Vita Floc Super
Arbeid en eenvoud:  
  • Vita Compleet
Veiligheid:  
  • Vita Gold
  • Vita Floc Gold
  • Vita Supplement 22
  • Vita Comfort

Vita Floc Start Care+
Een smakelijk mengsel van gepofte granen en vlokken gecombineerd met een specifieke kalverkorrel. De Vita Floc Start zorgt voor een snelle opname van krachtvoer in de eerste paar weken.

Vita Floc Allmash
Een kalver allmash voor een verlengde opfokperiode voor het Belgisch Witblauw. Deze allmash bevat o.a. pulp, luzerne, vlokken en een hoog aandeel lijnschilfers

VITA Compleet
Bij VITA Compleet staat arbeidsbesparing van de kalveropfok tot een leeftijd van zes maanden centraal. Want naast onbeperkt hooi hoeft u gedurende een half jaar slechts één krachtvoer meer te verstrekken: namelijk VITA Compleet! De voerkosten zijn vergelijkbaar met die van een reguliere opfok. Maar wel met arbeidsgemak als grootste troef. Ook groeien uw kalveren veel sneller omdat er geen voerovergangen meer nodig zijn.

VITA Matic
Nu bij ons verkrijgbaar bij het VITA Compleet voer is de VITA Matic. De Vita Matic is een voederbak waarmee voorraadvoedering nog gemakkelijker wordt. Met de Vita Matic krachtvoerbak kunnen uw kalveren krachtvoer uit de voorraadvoedering opnemen. Met een draaiknop kunt u de doseerschuif zo in te stellen dat er een beetje voeder in de eetruimte binnenkomt. Als de kalveren het voeder opnemen, dan valt er automatisch nieuw bij. Op die manier hebben uw dieren altijd vers en fris voeder ter beschikking!

VITA Comfort
Vita Comfort is een mengsel van een speciaal hiervoor ontwikkeld Vita krachtvoer, kort gehakseld en ontstoft tarwestro en melasse. Het is een compleet en uitgebalanceerd voer voor kalveren van 0 tot 5 maanden. Vita Comfort is veilig dankzij de constante kwaliteit en kan onbeperkt aangeboden worden naast water. De opname van het voer is zeer goed. Vita Comfort is een smakelijk product dat de voeropname van het kalf stimuleert. Het fijn gehakseld en ontstoft tarwestro van constante kwaliteit zorgt voor een goede herkauwactiviteit en pensontwikkeling. Naast de structuurbron bevat het ook buffers die de pensgezondheid en -ontwikkeling stimuleren. De uitgebalanceerde samenstelling stimuleert de groei van het kalf maximaal. Voeg daar de juiste vitaminen, mineralen en spoorelementen aan toe, en je bekomt het unieke product dat Vita Comfort is. Omdat het product zeer goed gemengd is, en het stro van constante kwaliteit is, is er tevens geen selectie mogelijk. De kalveren vreten alles netjes op zodat ze alle benodigde nutriënten in de juiste verhouding opnemen. Vita Comfort bevat bovendien ook Care+ premix die zorgt voor goede darmgezondheid en coccidiose helpt voorkomen. De kalveren gaan ook geen stro meer vreten van op de grond, wat het risico op coccidiose nog verminderd.