Zoeken
For the Future of Farming
Fresh cowTransitieVita compleet

De Feed2Milk Vers Gras Monitor

Link: 10372

Elke week vindt u hier de actuele gehalten en voederwaardes van het verse gras van weidepercelen. Het gaat om de drogestofpercentages, de eiwit- en suikergehalten, de verteringscoëfficiënt (Vc-OS), het aandeel celwanden (NDF) en de kengetallen voor energie (VEM en MELK) en eiwit (WDE en EKB).

Feed2Milk-kengetallen
De Feed2Milk-voedingsaanpak onderscheidt zich door de kengetallen MELK, WDE en EKB. Deze kengetallen zijn door ForFarmers ontwikkeld. MELK staat voor ‘Meer Energie voor Lacterende Koeien’ en geeft de hoeveelheid energie van een voedermiddel weer die de koe werkelijk kan benutten. WDE betekent Werkelijk Darm Eiwit en laat zien wat werkelijk op darmniveau beschikbaar komt. EKB staat voor Eiwit Koolhydraat Balans en geeft de balans weer tussen de hoeveelheid eiwit en koolhydraten die beschikbaar zijn op pensniveau. Meer informatie staat in de Feed2Milk-assortimentsfolder.

Representatief
De cijfers in de Vers Gras Monitor zijn afkomstig van verschillende bedrijven verdeeld over het land om zo een representatief beeld te geven. Op basis van de cijfers kunt u rekening houden met de bijvoeding op stal. Heeft u vragen hierover, neem dan contact op met uw melkveespecialist.

Afbeelding: versgras  week 20

MELK / VEM

Afbeelding: MELK - VEM week 20

Eiwit / suiker

Afbeelding: Eiwit - Suiker week 20

WDE / EKB

Afbeelding: WDE - EKB week 20