Zoeken
For the Future of Farming
Fresh cowTransitieVita compleet

13-03-2017

Geslaagd symposium robotmelken

Op donderdag 23 februari organiseerde de rundveegroep van ForFarmers een symposium rond robotmelken. 80 deelnemers zakten af naar de unieke locatie van het Eco Print Center, één van de modernste drukkerijen van Europa.

Bekijk ook de foto's op onze facebookpagina

De robotmelkers werden verwelkomd door dagvoorzitter Wim De Lathauwer, verkoopleider rundvee bij ForFarmers, die het doel van dit symposium duidelijk maakte. Stilstaan bij de zaken die groei en optimalisatie van robotbedrijven verhinderen, hoe gaan we als ForFarmers te werk om onze klanten te helpen hun doelen te bereiken, wat zijn de verschillende visies van de robotboeren zelf en met welke visie wil ForFarmers er staan voor de 'boeren van de toekomst'.

Dokter Miel Hostens, veearts en medewerker aan de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Gent, kwam als eerste spreker aan het woord over hard melken met gezonde koeien. Een heel boeiende en dynamische uiteenzetting, die heel erg gesmaakt werd door het publiek. Daarna had Brecht Goethals, praktijkdocent rundveepedicure, het over het belang van klauwgezondheid. Vervolgens lichtte AMS specialist Guy Verhulst de hulpmiddelen van ForFarmers toe inzake robotmelken.

Na de pauze was er een panelgesprek met 4 robotmelkers over de actuele thema's van robotmelken. Het publiek kon aan de hand van televoting zijn stem uitbrengen op een aantal stellingen, waarna de panelleden hun mening gaven over deze stellingen.Tot slot bracht Stijn Steendijk, directeur strategie en organisatie bij ForFarmers, ons For the Future of Farming verhaal.

Als afsluiter kregen de aanwezigen allemaal een ForFarmers overall en konden ze genieten van een walking dinner. Daarna volgde een bezoek aan de ultramoderne drukkerij van de persgroep, waar de deelnemers live het drukprocédé van de kranten voor de volgende morgen konden volgen. En als kers op de taart kreeg iedereen een speciale editie van Het Laatste Nieuws met ForFarmers cover mee naar huis.

De reacties op deze gevarieerde dag waren uiterst positief. De aanwezigen vonden het een interessante dag waarop ze heel wat zaken hebben bijgeleerd.