Zoeken
For the Future of Farming
Fresh cowTransitieVita compleet

Besparen op krachtvoer? Breng de gezondheid van uw koeien niet in gevaar!

Als u uw robot programmeert, let er dan goed op dat u voldoende energie voorziet in het begin van de melkproductie. Tijdens de eerste weken van de melkproductie duurt het namelijk even voor een koe weer naar behoren ruwvoer kan opnemen. Als u uw koeien dus in goede gezondheid naar de piek van hun melkproductie wilt loodsen, moet u ze voldoende voer geven tijdens deze periode!

Bespaart u op krachtvoer? Dan zullen uw koeien vermageren en wordt de tussenkalftijd langer omdat uw dieren minder vruchtbaar zijn. Bovendien zal de maximale hoeveelheid melk lager zijn en zullen uw koeien minder persistent zijn. Elke veehouder bepaalt afzonderlijk hoe lang deze periode duurt, op basis van het type rantsoen, doelstelling en de kwaliteit van het ruwvoer.

Tot 150 dagen in lactatie moet u voldoende voer geven om de melkproductie van uw koeien te optimaliseren. Houd hierbij rekening met het productieniveau dat gegarandeerd wordt door het basisrantsoen.

Vanaf de honderdvijftigste dag van de lactatie kunt u eventueel besparen op het productievoeder, afhankelijk van de kwaliteit van het ruwvoer (basisrantsoen) en de fysieke toestand van de koe. U mag dan het productievoeder dat nodig is per liter melk terugschroeven, op voorwaarde dat het programma genoeg eiwit blijft voorzien (een deel van het productievoeder kunt u dan vervangen door correctievoeder dat u toevoegt in de robot).

Met ons analyseprogramma RAP kunnen wij u bovendien helpen om de verdeling van het krachtvoer te optimaliseren en te kijken hoeveel u bespaard hebt!

Wilt u ook RAP naar een beter resultaat?
Neem telefonisch contact op met ForFarmers via 051 33 57 60 of vul onderstaand aanvraagformulier in: