Zoeken
For the Future of Farming
Fresh cowTransitieVita compleet

Wilt u ook harder melken met gezonde koeien?

Er wordt steeds vaker gestreefd naar meer melk in de tank. Dit kan met meer koeien, maar meestal streeft men naar meer melk per koe. Wanneer de stal zo goed als vol zit is dit namelijk de enige weg om uw saldo nog verder te laten stijgen.

Bij ForFarmers krijgen we steeds meer de vraag hoe u nog meer melk onder de koeien krijgt. Om dit te realiseren zijn er verschillende oplossingen mogelijk. U kunt dit bekomen door meer krachtvoer te voeren of door geconcentreerder te gaan voeren. Beide oplossingen leiden tot meer melk, een vollere tank en een hoger saldo per koe per dag.

Geconcentreerder voeren

Wanneer we spreken over geconcentreerder voeren, dan zijn er verschillende oplossingen mogelijk. Maar allemaal komen ze op hetzelfde neer. We krikken de energie en/of eiwitdichtheid van het rantsoen op. Op die manier krijgt de koe dus meer binnen per gevreten kg droge stof. Dit zal ertoe leiden dat de rantsoenefficiëntie verhoogt. Voor u betekent dit meer melk per koe per dag en daaruit volgt een hoger saldo per koe per dag. Want daar draait het tenslotte om.

De meest voor de hand liggende manier om geconcentreerder te voeren is gebruik maken van een lactatiestarter. ForFarmers ontwikkelde hiervoor heel speciaal de Fresh Cow voeders.

Verder kunt u uiteraard kiezen voor een productievoer dat geconcentreerder is: Maxima Kwadraat. Dit is zowel op energie als op eiwit geconcentreerder dan het standaard aanvullende krachtvoer. Bij deze twee oplossingen vertrekt u vanuit een aanvulling via het krachtvoer.

Meer voeren

Een andere optie om de melkproductie per koe per dag te verhogen is meer kg krachtvoer per koe te voeren. Dit heeft als voordeel dat u op deze manier ook nog eens ruwvoer kan sparen ofwel minder bijproducten moet bijkopen. Met de huidige situatie van ruwvoer en de prijzen van de bijproducten kiezen meer en meer veehouders voor deze oplossing. U realiseert dus niet alleen een hogere melkproductie per koe maar daarnaast bespaart u ook nog eens ruwvoer. In elke voerlijn is er een voer ontwikkeld dat aan deze eisen voldoet: de Plus voeders.  ‘Plus voeren’ leidt tevens tot een hoger saldo per koe per dag.

Afbeelding: plaatje HARD MELKEN

Meer info? Vul onderstaand formulier in