Zoeken
For the Future of Farming
Fresh cowTransitieVita compleet

Verschil in voersaldo kan oplopen tot meer dan €50.000

Sinds het wegvallen van het melkquotum wordt het voersaldo per koe één van de belangrijkste kengetallen, zo niet het belangrijkste kengetal, op uw bedrijf. Een eerste vraag die velen onder u zich misschien zullen stellen is: “Wat is dat nu eigenlijk voersaldo?”                                                       Voersaldo is melkopbrengst min voerkosten.

Uit boekhoudcijfers blijkt dat het verschil in voersaldo tussen bedrijven onderling meer dan €1,5/koe/dag bedraagt. Op een bedrijf met 100 koeien wordt dit dus al snel meer dan €50.000 op jaarbasis.

Hoe verhoog ik dan mijn voersaldo?

Er zijn verschillende mogelijkheden om dit doel te bereiken.  Zo kunt u meer melk per koe produceren of melk met hogere gehaltes afleveren aan de melkerij. Maar ook vruchtbaarheid, koegezondheid, rantsoenefficiëntie, ruwvoerkwaliteit, jongveeopfok en kostprijs van uw rantsoen spelen een grote rol in het verhogen van het voersaldo op uw bedrijf.

Verhoging van de melkproductie kan u op verschillende manieren realiseren: meer krachtvoer verstrekken per koe of geconcentreerder voeren. Maxima Kwadraat speelt in op de specifieke vraag uit de markt naar een nog geconcentreerder voer om harder te melken met gezonde koeien. Maxima Kwadraat is zeer geconcentreerd in zowel energie als eiwit, bevat specifieke vetzuren en heeft een hoog gehalte aan glucogene energie. Dit resulteert niet alleen in hogere producties maar ook in een betere vruchtbaarheid en meer glans op de koeien.

Maxima Kwadraat is een voer uit het Feed2Milk assortiment van ForFarmers. De Feed2Milk aanpak van ForFarmers onderscheidt zich door een betere inschatting van de verteringssnelheid van het ruwvoer via NIRS ijklijnen, de introductie van het kengetal MELK (Meer Energie voor Lacterende Koeien) en de specifieke penswerkingsindexen VI (VerzuringsIndex) en HI (HerkauwIndex).

Wilt u meer weten over de mogelijkheden om het voersaldo op uw bedrijf te verhogen, neem dan vandaag nog contact op met uw accountmanager of met onze klantendienst op 051 335 760 - info@forfarmers.be, of vul onderstaand contactformulier in.