Zoeken
For the Future of Farming
Fresh cowTransitieVita compleet

Peter Capiau uit Maarkedal: “Met MilkPower in het rantsoen verdien ik 7.500 euro meer per jaar.”

Peter Capiau baat in Maarkedal samen met zijn echtgenote een melkveebedrijf uit met 60 koeien in combinatie met akkerbouw. Hij heeft reeds meer dan 1 jaar ervaring met het gebruik van MilkPower.

“Ik wilde al lang proberen om mijn gehaltes hoger te krijgen met behoud van producties. Ik overwoog zelfs even om met andere genetica in te kruisen om deze doelstelling te realiseren. Toen kwam ForFarmers op de proppen met het voorstel om MilkPower HF 180 aan het rantsoen toe te voegen,” vertelt Peter.

MilkPower is een zeer geconcentreerde en veilige energiebron op basis van pensbestendige vetten (>3400 VEM). MilkPower wordt dus niet afgebroken in de pens maar wordt volledig op darmniveau verteerd. Op die manier wordt het product zeer efficiënt benut voor extra melk- en vetproductie.

“Ik doseer dit product in de mengwagen a rato van 1 zak per dag wat overeenkomt met 400 gram per koe,” aldus Capiau.

MilkPower is enkel  beschikbaar in zakgoed en de adviesdosering bedraagt 300 à 500 gram per koe in functie van het lactatiestadium van koeien.

“Ik zag na een paar dagen  al direct een productiestijging maar ook mijn vetgehalte steeg flink door. Ook in de zomermaanden ben ik het product blijven gebruiken in combinatie met weidegang. Tijdens de hittestressperiodes van afgelopen jaar merkte ik bovendien op dat productie niet onder druk kwam te staan met behoud van gehaltes”, vertelt Peter.

MilkPower HF180 kan in periodes van hittestress ingezet worden om de energieconcentratie van het rantsoen op een makkelijke en veilige manier te verhogen waardoor de koeien toch voldoende energie binnen krijgen tijdens deze moeilijke periode.

“Ondertussen gebruik ik het product meer dan 1 jaar onafgebroken en durf ik gerust te stellen dat ik hierdoor meer dan 7.500 euro extra inkomen uit mijn bedrijf heb gehaald. Ook in de toekomst met  de geplande uitbreiding van mijn bedrijf ben ik van plan om MilkPower in mijn rantsoen te blijven gebruiken,” besluit Peter.

Wil u ook weten wat het gebruik van MilkPower zou kunnen betekenen voor u bedrijf, maak dan zelf de eenvoudige berekening via de Voersaldo calculator of neem vandaag nog contact op met uw account manager of onze klantendienst op 051 33 57 60 - info@forfarmers.be.