Zoeken
For the Future of Farming
Fresh cowTransitieVita compleet

Ook slinkende (ruwvoer)voorraden?

ForFarmers heeft vanuit zijn Total Feed Business aanpak meerdere mogelijkheden om op uw bedrijf de passende oplossing te bieden:

Jongvee op stro en krachtvoer

Als bedrijven kampen met ruwvoertekorten wordt vaak eerst ruwvoer bespaard bij het jongvee. Met Vita Compleet kunnen kalveren tot 6 maanden probleemloos opgefokt worden met alleen krachtvoer, stro en of hooi ad lib naast water. Beschikt u niet over kwalitatief goed hooi of stro of kiest u eerder voor arbeidsgemak, dan heeft ForFarmers ook daar de passende oplossing voor. Met Vita Comfort heeft u een all-in-one mengsel voor kalveren tot 5 à 6 maanden. Met dit systeem bekomen kalveren een gehakseld stro-krachtvoer- melasse mengsel om ad lib te verstrekken naast water.

Ook ouder jongvee doet het perfect op een systeem van enkel krachtvoer en stro. Met Junior Compleet heeft ForFarmers immers een krachtvoer samengesteld dat zijn degelijkheid bewezen heeft op tientallen bedrijven met groeiresultaten van meer dan 1 kg groei per dag.

Droge koeien

Een andere optie om ruwvoer te besparen is droge koeien op een rantsoen van stro en krachtvoer te zetten. Met Droogstand Compleet naast vers smakelijk stro ad lib kunt u op een zeer eenvoudige manier droge koeien zeer goed voeren. De beste resultaten met dit systeem worden gehaald door het krachtvoer via een voercomputer te verstrekken of 3 x daags aan het voerhek.

Ruwvezelmix en grondstoffenmengsels

Ook voor melkgevende dieren kan een deel van het ruwvoer vervangen worden door een grof gemalen grondstoffenmengsel. Ruwvezelmix brengt zowel energie, eiwit als ruwe celstof aan. Deze mix zorgt vanuit zijn specifieke samenstelling voor een veilige penswerking waardoor er tot 5 kg van verstrekt kan worden. 1 kg ruwvezelmix komt overeen met ongeveer 3 kg maïs- en of graskuil. Bij vervanging van maïskuil is het wel aangewezen om voldoende aandacht te schenken aan het zetmeelniveau van het rantsoen om productie en gehaltes niet onder druk te zetten. Daarnaast kan in functie van uw specifieke doelstelling overgestapt worden naar grondstoffenmengsels op maat.

Total Feed Business

Vanuit de ForFarmers Group kunnen ook enkelvoudige natte en droge bijproducten aangeboden worden, waardoor de mogelijkheden om een geschikt alternatief te vinden dat passend is voor uw situatie aanzienlijk toeneemt. De ForFarmers specialist houdt hierbij altijd rekening met de actuele voederwaardeprijzen zodat de gekozen oplossing niet alleen technisch maar ook financieel het beste rendement oplevert voor uw bedrijf.

Wilt u ook graag de verschillende mogelijkheden bekijken voor uw specifieke situatie, neem dan vandaag nog contact op met uw vertegenwoordiger of rechtstreeks met ForFarmers via onderstaand formulier.