Zoeken
For the Future of Farming
Fresh cowTransitieVita compleet

Ook meer melk in de tank?

Door de sterk gestegen melkprijzen van de afgelopen maanden is het vizier bij veel melkveehouders volop gericht op een hogere melkproductie per koe. Om deze hogere melkproductie te realiseren zijn er verschillende manieren die we hieronder graag toelichten.

Geconcentreerder voeren

Zo kan je in eerste instantie overstappen naar een geconcentreerder krachtvoer. Dit kan op een zeer eenvoudige manier door te kiezen voor een hogere voerlijn. Zo kan u binnen het ForFarmers assortiment schakelen van een prima lijn naar een optima lijn of van een optima lijn naar een maxima lijn. Een andere mogelijkheid om producties begin lactatie maximaal te ondersteunen, is gebruik maken van specifieke lactatiestarters. In het ForFarmers assortiment kan u kiezen uit 3 Fresh Cow voeders die in functie van uw doelstellingen ingezet kunnen worden tot 100 dagen in lactatie. Zo realiseren opstartende koeien een hoge productie met behoud van conditie en vruchtbaarheid.

ForFarmers heeft daarnaast een zeer geconcentreerd krachtvoer ontwikkeld: Maxima Kwadraat. De specifieke samenstelling op basis van geleidelijk afbreekbare energie uit zetmeel en celwanden in combinatie met propyleenglycol en energie uit vetbronnen zorgt ervoor dat uw koeien hogere producties met behoud van gehaltes kunnen realiseren.

Een 3° mogelijkheid om het rantsoen te concentreren is gebruik maken van specifieke vetbronnen: MilkPower HF180 en MilkPower CS181 bevatten pensbestendige vetten. Deze voeders zorgen in een beperkte dosering per direct voor een hogere energieopname en resulteren zo in een hogere melkproductie.

Meer kg’s per koe  

Naast het concentreren van het rantsoen kunt u er ook voor kiezen om meer kilo's krachtvoer per koe te gaan verstrekken. Door meer krachtvoer per koe te verstrekken wordt een deel ruwvoer verdrongen. Op bedrijven waar de ruwvoervoorraad aan de krappe kant is, kan dit dus een bijkomend voordeel zijn omdat u hierdoor een deel ruwvoer uitspaart. Om specifiek aan de wensen van veehouders te voldoen die meer krachtvoer per koe willen voeren, heeft ForFarmers de plus lijn ontwikkeld. De voeders uit de plus lijn zijn samengesteld op basis van rustig verteerbare grondstoffen met als doel de potentiële melkproductie van uw koeien maximaal te benutten.

3 keer daags melken

Een laatste manier om onmiddellijk een hogere melkproductie te realiseren is overstappen van 2x daags melken naar 3 x daags melken. De keuze van deze maatregel zorgt onmiddellijk voor een productiestijging van ongeveer 10% maar wordt wel grotendeels bepaald door de beschikbare arbeid op uw bedrijf.

Inzicht in resultaat

Om het effect van uw keuze inzichtelijk voor te stellen maakt de ForFarmers specialist gebruik van de rekenprogramma’s Optivoer en Melk€fficiënt. Met behulp van deze programma’s kan hij samen met u bepalen welke strategie voor u de meest geschikte is om een antwoord te bieden op de vraag: Meer melk in de tank?