Zoeken
For the Future of Farming
Fresh cowTransitieVita compleet

Betere groei bij uw kalveren én ruwvoer uitsparen?

De kalveren op een veilige manier voeren is de basis. Daardoor krijgt u gezonde kalveren, die bovendien hard groeien. Zo stimuleert u ook de ontwikkeling van het kalf maximaal en belonen de vaarzen u door op 24 maand vlot te kalven en extra melk te produceren. Deze voordelen zijn voor u binnen handbereik en u spaart bovendien ook nog eens ruwvoer uit, met Vita Comfort, de toekomst voor uw kalveren.

Wat is Vita Comfort?

Vita Comfort is een mengsel van een speciaal ontwikkeld Vita krachtvoer en stro. Het stro is kort gehakseld en ontstoft. Om de opname van het stro te garanderen is er melasse op het stro gesproeid. Zo komt u tot een all in, uitgebalanceerd voer voor kalveren tot een leeftijd van 5 maand. Kalveren voeren was nog nooit zo gemakkelijk, enkel water en Vita Comfort ad lib aanbieden en u bent klaar.

Waarom Vita Comfort?

Het is een zeer smakelijk product waardoor de opname gestimuleerd wordt. De kalveren gaan er na enkele dagen al gretig van vreten. Door de toevoeging van buffers heeft het kalf ook een goede en veilige pensontwikkeling. Omdat het stro vlot opgenomen wordt, liggen de kalveren al na twee weken goed te herkauwen. Uiteraard is Vita Comfort volledig uitgebalanceerd op de vitaminen- en mineralenbehoefte van het kalf. En daarbovenop wordt er nog Care+ premix toegevoegd die zorgt voor een goede darmgezondheid en helpt tegen coccidiose. Zo wordt de kans op diarree tot een minimum herleid.

Wat na 5 maand?

Meer en meer veehouders hebben de voordelen van droog voeren al ontdekt. De interesse in de markt blijft verder toenemen. ForFarmers heeft hier ondertussen al heel wat ervaring in. Met onze Junior Compleet formule, die twee maal per dag gedoseerd gevoerd wordt naast een goede structuurbron, halen we uitstekende groei- en ontwikkelingsresultaten bij het jongvee. Op die manier spaart u uiteraard heel wat ruwvoer uit! En met de veelal beperkte voorraden van dit jaar is dit een welgekomen extra troef.

Voordelen droog voeren

Vita Comfort en Junior Compleet werden reeds uitvoerig getest op verschillende bedrijven. De veehouders zijn unaniem:

  • de opname is uitmuntend
  • het voeder wordt zeer goed verteerd
  • de consistentie van de mest is perfect
  • laat heel eenvoudig en makkelijk werken toe

Samen met gezonde kalveren en jongvee leveren deze voordelen ook extra werkplezier op. Benut het genetisch potentieel van uw jongvee ten volle, spaar ruwvoer en voer Vita Comfort en Junior Compleet.