Zoeken
For the Future of Farming
Header_Schapen_2015_7Header_Schapen_2015_2Header_Schapen_2015_3

19-01-2016

Na graskuilanalyse is het rantsoen beter af te stemmen

2015 was een prima grasjaar. Het gras groeide goed en zelfs in november kon er nog gras gewonnen worden. De meeste schapenhouders zullen voldoende ingekuild gras hebben.
Maar de ene graskuil is de andere niet. De kwaliteit laat soms te wensen over. Een kuilanalyse geeft hier exact inzicht in. Zonder graskuilanalyse kunnen we schapen niet optimaal voeren en zien we niet het gewenste resultaat. Wanneer schapen een mindere kwaliteit graskuil krijgen, zal de melkproductie dalen en groeien de lammeren slecht. Ook zien we dan veel zwakke lammeren. Met als gevolg dat u meer kosten maakt.
Voorkomen is beter dan genezen, daarom doet u er goed aan om uw graskuil te laten analyseren. Op basis hiervan maakt onze schapenspecialist een rantsoenberekening, zodat u precies weet, wat u de drachtige en zogende ooien moet voeren. Naar aanleiding van de graskuilanalyse wordt ook de best passende krachtvoerbrok en de te geven hoeveelheid bepaald. Door het rantsoen precies op de behoefte van het schaap af te stemmen zien we een betere biestproductie, hogere melkproductie en gezondere en vitale lammeren.