Waar ben je naar op zoek?

Vital, totaalconcept voor opfok vleesvee

In de praktijk blijken er grote verschillen te bestaan in het bedrijfsresultaat tussen zoogkoeienbedrijven. Het is bekend dat vruchtbaarheid, groei en uitval heel bepalende aspecten zijn in de rendabiliteit van de zoogkoeienhouderij. Daarom ontwikkelde ForFarmers voor de opfok van vleesvee een totaal nieuw concept: Vital, een aanpak die naast praktisch advies ook een aantal unieke producten bevat. 

Afbeelding: Vital_A&P

Zoogkoeien

Tussenkalfleeftijd is de belangrijkse parameter voor vruchtbaarheid. In de praktijk zien we tussen de bedrijven verschillen van meer dan 60 dagen. Koeien moeten in goede conditie kalven, zodat ze na kalving snel tochtig worden. De rantsoensamenstelling moet gericht zijn op de conditiescore en zal onder meer ook afhangen van het feit of kalveren gezoogd of met de emmer opgefokt worden. 

De laatste twee maanden van de dracht verdienen weerstand en complete vitaliteit van koe en kalf extra aandacht. Op basis van bloedanalyses hebben we een specifiek assortiment mineralen in de markt gezet: Minervix. Deze mineralen sluiten zeer goed aan bij de actuele tekorten die er bij zoogkoeien zijn.