Waar ben je naar op zoek?

Minervix Vital, specifiek mineralenmengsel voor zoogkoeien

Om een zoogkoeienbedrijf rendabel te kunnen runnen, moeten alle factoren in orde zijn. Twee van de belangrijkste zaken die bijdragen tot een goed rendement zijn de vruchtbaarheid van de koeien en de vitaliteit van de kalveren. De praktijk leert ons echter dat de mineralenstatus van zoogkoeien op veel bedrijven ondermaats is.

Vruchtbaarheid koeien

Het is een voortdurende uitdaging in de zoogkoeienhouderij om de tijd tussen twee kalvingen zo kort mogelijk te houden. Een te lange tussenkalftijd laat zich voelen in de portemonnee. Geen kalf betekent immers geen inkomen terwijl de kosten wel gewoon doorlopen.

Vitaliteit kalveren

De kalversterftecijfers tussen bedrijven onderling zijn gigantisch groot. De vitaliteit van de kalveren wordt zeer sterk bepaald door de gezondheidsstatus van de moeder. Mineralen en spoorelementenvoorzieningen voor de moeder zijn essentieel om risico’s op kalversterfte (door zwakke kalveren, slecht drinken, diarreegevoeligheid) te beperken.

Verstrekken van mineralen

Het is duidelijk dat het verstrekken van extra mineralen geen overbodige luxe is om tekorten aan te vullen. Anderzijds kan een te hoge dosering van één of ander mineraal ook zorgen voor antagonisme (beperken van de resorptie van andere elementen). Een goed doordachte keuze is hier dus op zijn plaats.

Specifiek mineraal voor zoogkoeien

ForFarmers heeft in haar gamma mineralenmengsels een specifiek product voor zoogkoeien: Minervix Vital. De samenstelling is gebaseerd op de gezondheidsstatus van zoogkoeien. Dit product in korrelvorm bevat extra jood, zink en koper in organische vorm ter bevordering van de gezondheid van de huid en gaat schurft tegen. Daarenboven bevat het anti-oxydanten (vit. E /Se) als extra weerstandsondersteuning.

Wilt u graag advies rond de juiste mineralen voor uw veestapel?

Neem dan contact op met ons of vul onderstaand formulier in en onze specialist neemt zo snel mogelijk contact met u op.

Lees in ons privacy statement hoe ForFarmers omgaat met uw persoonsgegevens