Waar ben je naar op zoek?

Vital, totaalconcept voor opfok vleesvee

In de praktijk blijken er grote verschillen te bestaan in het bedrijfsresultaat tussen zoogkoeienbedrijven. Het is bekend dat vruchtbaarheid, groei en uitval heel bepalende aspecten zijn in de rendabiliteit van de zoogkoeienhouderij. Daarom ontwikkelde ForFarmers voor de opfok van vleesvee een totaal nieuw concept: Vital, een aanpak die naast praktisch advies ook een aantal unieke producten bevat. 

Afbeelding: Vital cirkel

Opfok dikbilkalveren

De doelstelling is voor iedereen duidelijk: actieve kalveren die vlot drinken en goed groeien, en hierdoor dus ook een minimum aan uitval. U moest bewuste keuzes maken op meerdere onderdelen om tot een consistente opfokstrategie te komen: management, voeding (melkperiode/krachtvoerkeuze) en huisvesting. Met de praktische adviezen en producten uit het Vital-concept legt u de basis voor een gezonde en probleemloze opfok. 

Jongvee

Jonge vaarzen moeten zo vroeg mogelijk afkalven omdat ze dan sneller productief worden. Het gewicht bepaalt echter wanneer een vaars voor het eerst tochtig wordt. De adviezen en producten uit het Vital-concept zijn gericht op groei en ook op weerstandsverhoging om griep en schurft te voorkomen.