Waar ben je naar op zoek?

Uw kalveren maken een goede start met VITA

VITA is de voedingsaanpak voor kalveren van ForFarmers. De aanpak is gebaseerd op de nieuwste kennis, jarenlange ervaring en (eigen) onderzoek. VITA staat voor een probleemloze kalveropfok. Met VITA legt u de basis voor latere topprestaties. VITA start beter!

Afbeelding: Vita_cirkel

Gezondere kalveren

Gezondheid staat centraal bij VITA. Daarom hebben we Care+ ontwikkeld en toegevoegd aan onze VITA-producten. Dit mengsel van natuurlijke ingrediënten ondersteunt de weerstand van het kalf en helpt onder andere darminfecties voorkomen. De ontwikkeling van de pens staat voorop, zodat het kalf op latere leeftijd op een efficiënte manier veel (ruw)voer kan verteren. Veilig verteerbaar voer is cruciaal voor de gezondheid van het kalf. Onze kunstmelken zijn zeer veilig dankzij de goed verteerbare grondstoffen. Dit geldt ook voor ons smakelijk kalvervoer waarvan de kalveren onbeperkt kunnen vreten. 

Arbeidsefficiëntie

Gezonde kalveren groeien beter en dat levert u tijd en plezier op. Dat bereikt u met VITA. Voor nog meer arbeidsgemak adviseert ForFarmers een krachtvoer voor de eerste zes maanden: vrije opname van structuur en VITA Compleet of VITA Comfort. Resultaat: eenvoud en stabiliteit. Met het gebruik van de speciaal ontwikkelde voederbak VITA Matic is er altijd krachtvoer beschikbaar. Deze eenvoudige voedingsaanpak vraagt weinig tijd, vermindert de kans op fouten en zorgt voor flexibele voertijden. 

Jeugdgroei bepaalt resultaat

Goed begonnen is half gewonnen. De voeding einde dracht is zeer bepalend voor de vitaliteit van de pasgeboren kalveren. Een verhoogde vitaliteit in combinatie met een intensief melkschema zorgt voor een betere groei van uw kalveren. Hiermee is de basis gelegd voor een optimale jeugdgroei wat resulteert in een hoger gewicht bij eerste kalving. 

Optimale voerbenutting

Een optimale voerbenutting is de basis voor goede technische en financiële resultaten. Hoe meer groei uit een kilogram droge stof, hoe beter de voerbenutting. Om dit te realiseren, heeft u naast een rantsoenberekening ook een praktisch advies op maat nodig. Dit praktisch advies richt zich niet alleen op voeding, maar ook op huisvesting en klimaat, gezondheid, protocollair werken en het totale management rondom opfok. In combinatie met de laatste inzichten uit onderzoek en praktijk geven wij u het beste advies: een complete aanpak van kalf tot vaars.