Waar ben je naar op zoek?

Gezonde kalveropfok was nog nooit zo makkelijk met VITA assortiment

Uw kalf- en jongvee vormen de basis voor gezonde, goed ontwikkelde vleeskoeien of -stieren die zorgen voor een hoge afzet van rundsvlees. Daarom ontwikkelde ForFarmers speciaal voor uw kalveren de VITA voeders, dé oplossing voor een gemakkelijke, gezonde en vooral veilige kalveropfok. 

VITA (leeftijd: 0 tot 5 maanden)

Met de VITA voeders van ForFarmers maken uw kalveren een goede start en legt u zo de basis voor het kweken van gezonde kalfvaarzen. Gespecialiseerde voeding gecombineerd met goed management en een slim opfokplan staan hierbij centraal. Hieronder vindt u een overzicht van ons voederassortiment. 

Prijs/Kwaliteit:

Vita Prima
Vita Floc Prima

Prestatie:

Vita Super Pensstart
Vita Floc Super

Arbeid en eenvoud:

Vita Compleet
Vita Comfort

Veiligheid:

Vita Gold
Vita Floc Gold

Supplement: Vita Supplement 22

VITA Floc Start Care+

Een smakelijk mengsel van gepofte granen en vlokken gecombineerd met een specifieke kalverkorrel. De VITA Floc Start zorgt voor een snelle opname van krachtvoer in de eerste paar weken. 

VITA Floc Allmash

Een kalver allmash voor een verlengde opfokperiode voor het Belgisch Witblauw. Deze allmash bevat onder andere pulp, luzerne, vlokken en een hoog aandeel lijnschilfers. 

VITA Compleet

Bij VITA Compleet staat arbeidsbesparing van de kalveropfok tot een leeftijd van zes maanden centraal. Want naast onbeperkt hooi, hoeft u gedurende een half jaar slechts een krachtvoer te verstrekken: VITA Compleet! De voerkosten zijn vergelijkbaar met die van een reguliere opfok. Maar wel met arbeidsgemak als grootste troef. Uw kalveren groeien bovendien veel sneller omdat er geen voerovergangen meer nodig zijn. 

VITA Matic
Bij het VITA Compleet voer is ook de VITA Matic verkrijgbaar, een voederbak waarmee voorraadvoering nog gemakkelijker wordt. Met de VITA Matic krachtvoerbak kunnen uw kalveren krachtvoer uit de voorraadvoering opnemen. U kan de doseerschuif met een draaiknop zo instellen dat er een beetje voer in de eetruimte binnenkomt. Als de kalveren het voer opnemen, dan valt er automatisch nieuw voer bij. Op die manier hebben uw dieren altijd vers en fris voer ter beschikking!

VITA Comfort

Afbeelding: ForFarmers Vitacomfort 1 circle

VITA Comfort is een mengsel van een speciaal hiervoor ontwikkeld VITA krachtvoer, kort gehakseld en ontstoft tarwestro en melasse. Het is een compleet en uitgebalanceerd voer voor kalveren van 0 tot 5 maanden. VITA Comfort is veilig dankzij de constante kwaliteit en kan onbeperkt aangeboden worden naast water. De opname van het voer is zeer goed dankzij zijn smakelijkheid, dat de voeropname van het kalf stimuleert. Het fijn gehakseld en ontstoft tarwestro van constante kwaliteit zorgt voor een goede herkauwactiviteit en pensontwikkeling. Naast de structuurbron bevat het ook buffers die de pensgezondheid en -ontwikkeling stimuleren. De uitgebalanceerde samenstelling stimuleert de groei van het kalf maximaal. Voeg daar de juiste vitaminen, mineralen en spoorelementen aan toe en je bekomt het unieke product dat VITA Comfort is. 

Omdat het product zeer goed gemengd is, en het stro van constante kwaliteit is, is er ook geen selectie mogelijk. De kalveren vreten alles netjes op zodat ze alle benodigde nutriënten in de juiste verhouding opnemen. VITA Comfort bevat bovendien ook Care+ premix die zorgt voor een goede darmgezondheid en coccidiose helpt voorkomen. De kalveren gaan ook geen stro meer vreten van de grond, wat het risico op coccidiose nog vermindert.