Waar ben je naar op zoek?

Vlotte kalveropfok met VITA-gamma

Sectornieuws Sectornieuws2-4-2020

Probleemloos vleesveekalveren opfokken, rendeert dankzij de combinatie van VitaMilk Premium en het Vita-krachtvoer. Door toevoeging van extra aroma aan het Vita-krachtvoeder beleeft het kalf dezelfde smaak- en geurbeleving zoals bij de opname van kunstmelk aangemaakt met VitaMilk Premium-melkpoeder. Hierdoor verloopt het spenen voor het vleesveekalf een stuk rustiger en merken we bijgevolg dat de speendip verwaarloosbaar klein wordt. Groeistilstand wordt hierdoor vermeden, wat zicht uiteraard vertaalt in extra groei en extra rendement.

Door toevoeging van kwalitatief hogere zuivelgrondstoffen is VitaMilk Premium uitermate goed verteerbaar. Deze sterk geconcentreerde kunstmelk is erop gericht om het hoogste groeipotentieel van uw vleesveekalf te bekomen. Dankzij zijn hoge smakelijkheid is een goede opname van de kunstmelk door uw kalfjes gegarandeerd. Net als in het smakelijke, veilige en rustig verteerbare Vita-krachtvoeder is er aan VitaMilk Premium Care+  toegevoegd, wat zorgt voor extra weerstand en darmgezondheid van het kalf. Om extra weerstand aan ons vleesveekalf te bieden werd aan deze kunstmelk ook organisch selenium en een hoog Vitamine E-gehalte toegevoegd.  Bovendien is VitaMilk Premium prima oplosbaar in water en aan de wand van emmers of melktaxi’s blijven er slechts zeer weinig vetdeeltjes achter.

Vleesveekalveren gekweekt met de combinatie van VitaMilk Premium en het Vita-krachtvoeder presteren uitermate goed, hebben extra weerstand en ook vlees op de rug en kunnen bovendien tegen een stootje. Ook kalverdiarree wordt tot een minimum beperkt, dankzij de vele veiligheden die in beide producten werden toegevoegd. Kortom; met VITA legt u de basis voor latere topprestaties. 

Afbeelding: kalfjes