Waar ben je naar op zoek?

SiloSolve®FC, hét allround inkuilmiddel: 10+1 gratis!

Sectornieuws Sectornieuws2-4-2020

ForFarmers introduceerde in 2017 met SiloSolve®FC het eerste inkuilmiddel dat bewezen succesvol is bij zowel het voorkomen van broei als het verlagen van conserveringsverliezen. De praktijk laat steeds weer zien dat met SiloSolve®FC behandelde kuilen veel koeler zijn dan onbehandelde kuilen en ruim vier keer langer bestand blijven tegen broei.

Tot en met 30 april 2020 krijgt u bij de aankoop van 10 zakjes SiloSolve®FC het 11de zakje gratis. Voor meer informatie of bestellingen, kunt u steeds contact opnemen met uw specialist of accountmanager. U kunt ook meteen contact opnemen met onze besteldienst via bestel-commande@forfarmers.eu of via +32 (0)51 31 10 54.

Afbeelding: Foto Yves Gericke voerhek met witblauw

Het gespecialiseerde witblauw fokbedrijf van Yves Gericke koos er in 2018 voor het eerst voor om SiloSolve®FC toe te passen in de maïskuil. Dit bedrijf uit Wuustwezel omvat 180 à 190 witblauwdieren en telt jaarlijks een 80-tal kalvingen. Bovendien heeft het bedrijf een teeltoppervlak van ongeveer 53 ha.

“De teelten silomaïs en voordroogkuil vormen grotendeels het ruwvoederrantsoen op ons bedrijf en door het gebruik van SiloSolve®FC kan de bewaring van de kuil worden gegarandeerd. Ook opwarming van de kuil door broei in de zomer en de daarbij horende opname- en bewaarverliezen worden vermeden”, verduidelijkt Yves. Op dit vleesveebedrijf is diergezondheid een belangrijk item en voornamelijk voor drachtige zoogkoeien blijft, dankzij SiloSolve®FC, het ruwvoeder op die manier gevrijwaard van schadelijke gisten en schimmels. “Een goede bewaring begint bij een goed inkuilproces", besluit vleesveehouder Yves Gericke.