Waar ben je naar op zoek?

Ruwvoertekort? Ruwvezelmix of Ruwvezel Brok is de oplossing!

Sectornieuws Sectornieuws3-6-2021
Afbeelding: ruwvezelmix hand

De droogte hakt er opnieuw flink in. Daardoor verliezen we toch weeral een deel van de opbrengst van het ruwvoer. Daarnaast slinken de maïskuilen een stuk sneller dan de voorgaande jaren. Gevolg: de ruwvoervoorraad is echt wel aan de krappe kant.

Dat kan voor een klein deel opgevangen worden door bijproducten. Dat is slechts in kleine mate het geval, want het rantsoen kan maar voor maximaal uit 3,5kg droge stof uit bijproducten bestaan. Ruwvoer aankopen is natuurlijk ook een optie. Maar bedenk dat je deze steeds opnieuw moet inkuilen. Dat vraagt extra werk en zorgt ongetwijfeld voor bewaarverliezen. Daarbij komt nog eens dat zowel bijproducten als ruwvoer aankopen een dure aangelegenheid is. Ook de kwaliteit van aangekochte maïs is vaak onder de verwachtingen waardoor de technische resultaten zwaar onder druk komen.

Gelukkig heeft ForFarmers hier een oplossing voor: Ruwvezelmix of Ruwvezel Brok

  • Deze voeders werden speciaal ontwikkeld om ruwvoer te vervangen en zijn dus zowel in korrel als in mix beschikbaar. Op die manier zijn ze toepasbaar in alle rantsoenen en in alle voeromstandigheden.
  • U kunt dus zonder problemen een deel maïs/gras of bijproducten vervangen met deze voeders. Bovendien behoudt u zowel het technische als economische resultaat. Daarnaast kunt u bij het vervangen van energierijk ruwvoer de eiwitaanvulling nog wat terugschroeven.
  • Inhoud van Ruwvezelmix en Ruwvezel Brok: 1000 VEM - 160 RE - 110 DVE

 

Ruwvezelmix is een smakelijk, grof gemalen grondstofmengsel waarmee u op een gemakkelijke en veilige manier ruwvoer kunt vervangen. Ruwvezelmix/Ruwvezel Brok bestaat uit een samenstelling van uitgelezen grondstoffen die qua inhoud het equivalent zijn van goed ruwvoer. Het zorgt tevens voor extra opname en extra veiligheid in het rantsoen. Anders dan bij ruwvoer aankopen zullen de technische resultaten er wel bij varen. Het is ook een zeer flexibele oplossing. U begint en stopt er namelijk mee wanneer u dat wenst. U koopt er bijgevolg nooit te veel of te weinig van, maar altijd wat u zelf net nodig heeft.

Ook voor het jongvee

Ruwvezelmix/Ruwvezel Brok bestaat puur uit gemalen grondstoffen. Daarom is het product ook uitermate geschikt om te gebruiken bij het jongvee. Zo kunt u uw kwalitatief ruwvoer behouden voor het melkvee.

Wat zijn de voordelen van Ruwvezelmix/Ruwvezel Brok?

  • Geen bewaarverliezen
  • Zeer interessante voederwaardeprijs
  • Als u maïs vervangt met Ruwvezelmix, kunt u de eiwitcorrectie terugschroeven
  • In beperkte hoeveelheden te bestellen
  • Direct leverbaar
  • Zorgt voor grotere korting op uw mengvoer

Meer weten? Contacteer ons via uw accountmanager of dealer, info@forfarmers.be of onze klantendienst via +32 (0)51 33 57 60

Actie: €20 korting per ton

Geniet van 15 juni t.e.m. 15 september van €20 korting per ton Ruwvezelmix/ Ruwvezel Brok. Vraag ernaar bij uw accountmanager of bestel onmiddellijk.

Vleesveespecialist Frederik vertelt u alles over Ruwvezelmix!