Waar ben je naar op zoek?

Ruwvoerefficiëntie zorgt voor rustige dieren

Seizoensnieuws Seizoensnieuws23-3-2023

Er is een verband tussen rust en het vermogen van runderen om ruwvoer efficiënt op te nemen en te benutten. Wanneer runderen gestrest zijn, kan dit leiden tot een verminderde voeropname en een verminderde vertering van het voedsel.

Stress reduceren

Afbeelding: _DSC0360

Het gebruik van AllMiXX zorgt voor rust, betere ruwvoer opname, benutting en vertering.

Er is een duidelijk verband tussen rust en het vermogen van runderen om ruwvoer efficiënt op te nemen en te benutten. Wanneer runderen gestrest zijn, kan dit leiden tot een verminderde voeropname en een verminderde vertering van het voedsel.

Wouter Matthijs, Accountmanager rundvee, is 1 van onze specialisten voor advies over o.a. ruwvoer en rantsoenoptimalisatie legt het je uit.

Impact van stress

Een gestrest rund kan een verminderde speekselproductie hebben, wat kan leiden tot een verminderde neutralisatie van maagzuur. Hierdoor kan het voer minder efficiënt verteerd worden en kan de opname van voedingsstoffen verminderd worden. Daarnaast kan stress leiden tot een verminderde doorbloeding van het spijsverteringsstelsel, wat ook kan bijdragen aan een verminderde vertering en opname van voedingsstoffen.

Effect van rust

Aan de andere kant kan een rustig en ontspannen rund een betere speekselproductie hebben en een betere doorbloeding van het spijsverteringsstelsel. Dit kan leiden tot een efficiëntere vertering van voedsel en een betere opname van voedingsstoffen uit ruwvoer.

Het is daarom belangrijk om runderen in een rustige omgeving te houden en stress te verminderen om een optimale voeropname en benutting van ruwvoer te bevorderen.

Unieke eigenschappen van AllMiXX

De vele voordelen van het inzetten van AllMiXX vind je hier:

1

Hogere voeropname

AllMiXX zorgt via een hogere voeropname, omwille van de smakelijkheid, aangename geur en zuurtegraad, voor een groter gevoel van verzadiging bij de dieren. En dat geeft rust.

2

Betere ruwvoerbenutting

Door een verbeterde mengkwaliteit, de “plak ”factor van AllMiXX, en dankzij de intrinsieke eigenschappen van AllMiXX, zorgt deze voor een betere benutting van het ruwvoer.

3

Toepasbaar in alle soorten rantsoenen

AllMiXX past in alle soorten rantsoenen dankzij

  • het breed inzetbare aanbod van wel 14 verschillende soorten met variaties in eiwit van 15% tot 44%
  • weinig of veel energie/zetmeel (vervanger aardappelproducten)
  • meer of minder darm verteerbaar eiwit DVE (vervanger draf)
4

Beschikbaarheid

AllMiXX is continu en snel beschikbaar en leverbaar

5

Bewaring

Door een goede bewaring (conserveermiddel, steekvast product) kan en mag men langere tijd voeren van AllMiXX.

6

Duurzaam product

AllMiXX is duurzaam en circulair dankzij de valorisatie van natte reststromen met lage CO2 footprint.

Kortom: een uniek product met unieke eigenschappen en kwaliteiten!