Waar ben je naar op zoek?

Optimaliseer het afmestresultaat op uw bedrijf!

Advies van onze specialist Advies van onze specialist13-10-2021

Ondanks de huidige betere rundsvleesprijzen, gaat de koude sanering in de vleesveesector nog steeds verder. In de markt vertaalt zich dat in een lager aanbod magere dieren aan erg dure aankoopprijzen. Bovendien doen de dure vleesveekalveren vermoeden dat dit niet snel zal veranderen. De rundsvleesprijzen zitten dan wel in de lift, maar de turbulentie op de grondstoffenmarkt en de extreme zomers zorgden ervoor dat de ruwvoer- en krachtvoer voorraden zeer krap en duur geprijsd zijn, evenals de prijzen van bijproducten en van stro. Voor vleesveehouders betekent dat dat alles wat aangekocht wordt, ook moet renderen. Hieronder leest u hoe wij u daarbij optimaal kunnen ondersteunen.

Met Beef- en Bovi Mash behaalt u een optimaal afmestresultaat

Bij de afmest van koeien zijn het de lange, grote en dikke koeien die het meeste potentieel hebben om vlees aan te zetten. Maar hoe komt u nu tot een goed afmestresultaat?

1

Zorg van bij de start voor een gezond dier met een goede penswerking

Bij guste koeien die uit de weide komen en worden afgemest is dat in de meeste gevallen in orde.

2

Drijf vervolgens het rantsoen en de krachtvoergift op

Onderhoud hierbij het eiwitniveau, maar verhoog wel het energie- en zetmeelniveau.

Kies bij deze tweede stap voor de hoogenergetische en zetmeelrijke Beef Mash (voor stieren) en Bovi Mash (voor koeien). Door hun uitgekiende en vaste samenstelling met de beste en meest hoogwaardige grondstoffen blijft u het optimale afmestpotentieel benutten. In vleesaanzet per dier per dag kunnen zowel stieren als koeien die gevoerd worden met Beef- en Bovi Mash het maximale behalen in vergelijking met een goedkopere all-mash, die vaak een wisselend grondstoffenpatroon heeft afhankelijk van de kostprijs op dat moment. Vaak wordt een goedkopere all-mash dan gecombineerd met betaalbare bijstromen zoals aardappelpuree. Maar ook hier raden wij u steeds aan om de voederwaardeprijs voor ogen te blijven houden en te evalueren wat deze bijstroomproducten aan het rantsoen bijbrengen (bv. soms interessant in kader van extra zetmeel).

Kies in de eindafmest voor de natuurlijke vetkern Finish Beef

Om extra rendement te behalen, raden wij u bij de eindafmest van koeien en stieren aan om Finish Beef in te zetten: een 100% natuurlijke vetkern zonder chemische behandeling. Finish Beef verstrekt u aan uw stieren en koeien gedurende de laatste 6 à 8 levensweken (1 kg/stier/dag en 1,5 kg/koe/dag).

  • Zeer goed verteerbaar en zorgt voor een rijper, vetter en nog beter afgewerkt dier.
  • Erg smakelijk en dus opname-stimulerend, zodat uw dieren blijven vreten tot de laatste dag.
  • Uw dieren beginnen op korte termijn te zweten, wat erop wijst dat ze vlot binnenvet aanzetten.
  • Hogere groei, een superieure vleeskwaliteit en betere vleesbewaring.

Finish Beef is een grof gemalen mix, die dient als energiebooster en is enkel in bulk beschikbaar en bij voorkeur met een vijzelwagen te leveren.

Kortom: met Beef Mash of Bovi Mash als afmestformule in combinatie met Finish Beef in de eindafmestfase realiseert u als vleesveehouder een maximaal gewicht en tegelijk een superieure vleeskwaliteit (smaak, textuur, vleeskleur, drip, …). Die extra kilo’s vlees vertalen zich vervolgens in euro’s en zo ziet u zienderogen uw rendement stijgen. En daarvoor is toch enkel het beste goed genoeg?

Wilt u hulp bij het berekenen van het optimale afmestresultaat voor uw bedrijf?

Of wilt u contact met onze vleesveespecialisten? Aarzel dan niet om ons te contacteren via onderstaand contactformulier. Wij beantwoorden uw vraag zo snel mogelijk!

Lees in ons privacy statement hoe ForFarmers omgaat met uw persoonsgegevens