Waar ben je naar op zoek?

Hoe realiseert u een betere groei bij uw dikbilkalveren?

Tips For Farmers Tips For Farmers2-6-2018

De jeugdgroei is de belangrijkste maar ook de goedkoopste groei. Als de kalveren achterstand oplopen in de eerste maanden halen ze dat nooit meer in. U kunt dit echter te allen tijde vermijden. Wat als wij u zeggen dat u in de eerste vijf maanden een groei van wel 1 kg per dag kan halen met slechts 2 tot 4 kg droge stof opname?

Afbeelding: betere groei dikbilkalveren
1

Kunstmelk tijdens de eerste weken

Kalveren zijn de eerste weken volledig afhankelijk van kunstmelk. Daarom raden wij u onze kwaliteitsvolle VitaMilk Premium kunstmelk aan:

  • 23% RE en 18% Rvet
  • 40% magere melkpoeder
  • Hoog selenium (1/3 organisch gebonden) + hoog vitamine E-gehalte voor een betere weerstand
  • Care+: een mix van natuurlijke ingrediënten dat de weerstand ondersteunt en onder andere darminfecties en coccidiose helpt voorkomen
  • 100% hoogwaardige zuiveleiwitten

Bovenstaande ingrediënten maken VitaMilk Premium heel smakelijk, wat tot een goede opname leidt. Samen met de geconcentreerde inhoud resulteert dit in een uitstekende groei van uw kalveren.

2

Kalvervoer en stro

Na die eerste weken schakelt u dan over op Vita Comfort, een mengsel van een speciaal ontwikkeld kalvervoer en stro. Dat stro is kort gehakseld en ontstoft. Om de opname van het stro te garanderen, is er melasse op het stro gesproeid. Zo komt u tot een all-in-one, uitgebalanceerd voer voor kalveren tot een leeftijd van vijf maand. Daarbij nog wat water aanbieden en u bent klaar.

Maar waarom zou u kiezen voor Vita Comfort?
De smaak is een eerste argument. Doordat het zo lekker smaakt, stimuleert het de opname waardoor de kalveren er al na enkele dagen gretig van vreten. Daarnaast voegden we buffers toe die een goede en veilige pensontwikkeling garanderen. Het stro wordt met andere woorden vlot opgenomen en uw kalveren liggen na twee weken al goed te herkauwen. Vita Comfort is uiteraard ook volledig uitgebalanceerd op de vitaminen- en mineralenbehoefte van het kalf. We voegen daar nog de Care+ premix bij, die zorgt voor een goede darmgezondheid, coccidiose helpt voorkomen en de kans op diarree tot een minimum herleid.

Et voila, u hebt gezonde kalveren.

3

Wat na vijf maanden?

Meer en meer veehouders ontdekten al de voordelen van droog voeren. Die interesse blijft sterk toenemen in de markt. Met onze Junior-formules die tweemaal per dag gedoseerd worden naast een goede structuurbron, halen we uitstekende groei- en ontwikkelingsresultaten bij het jongvee. Op die manier spaart u heel wat ruwvoer uit!

Droog voeren dus. Maar wat zijn daar nu precies de voordelen van?

  • Uitmuntende opname
  • Zeer goede vertering van het voeder
  • Perfecte mestconsistentie
  • Eenvoudig en makkelijk werken