Waar ben je naar op zoek?

Extra groei bij uw jongvee dankzij krachtvoer

Wist u dat... Wist u dat...28-3-2018

Het bijvoeren van jongvee jonger dan een jaar gedurende het weideseizoen is noodzakelijk maar het gras moet wel voldoende voederwaarde bevatten. Door het lager opnamevermogen kan jongvee onder het jaar namelijk onvoldoende vers gras opnemen om aan de voederbehoeften te voldoen en zo voldoende groei te realiseren.

Afbeelding: extra groei jongvee

Uit verschillende proeven blijkt dat een dagelijkse verstrekking van droge bietenpulp van 2 kg per dier per dag of zelfs ad lib een tegenvallende groei oplevert. Het jongvee heeft hierdoor een fors OEB-tekort (onbestendige eiwitbalans). Dit kan ervoor zorgen dat de pens niet optimaal werkt (onvoldoende brandstof voor de pensflora) waardoor uw vee nog minder voer opneemt.

In dezelfde proef realiseerde men een significant verschil van 250 gram extra groei door een krachtvoer van 16-17 ruw eiwit toe te dienen, dit ter vervanging van droge pulp.

Weet dat het ForFarmers Junior-gamma (opfok vanaf 5 maanden) erop gericht is om een vlottere doorgroei na de kalveropfokperiode te kunnen halen.