Wat heb je nodig?
(voor 6 personen)
Voor de rosbief: 1 kg rosbief, 7 eiwitten, 1 kg grof zeezout, 1 handvol bloem, 200 gram hooi, 5 takjes rozemarijn, 10 takjes tijm
Voor de olijfoliesaus (dag voordien maken): 300 ml olijfolie, 6 gedroogde tomaten op olie, 10 ontpitte zwarte olijven, 1 eetlepel kappertjes, 1 geperste citroen, 3 eetlepels gehakte peterselie, 2 gepelde tomaten in blokjes gesneden, 1 eetlepel oregano, zout en peper, 2 teentjes geperste look
Bereiding
Doe zout en peper op het vlees en bak het aan. Klop de eiwitten los en meng dat met grof zeezout en bloem. Leg het hooi in een braadslede, samen met een paar takjes tijm en rozemarijn. Leg vervolgens het vlees op het hooi.Leg daarna de overige rozemarijn en tijm op het vlees. Dek daarna het geheel af met het zoutmengsel. Steek de braadslede in een voorverwarmde oven van 200°C, gedurende 25 à 30 minuten. Haal daarna de braadslede uit de oven en klop de zoutkorst los.
Olijfoliesaus: Snij de gedroogde tomaten en olijven fijn. Meng vervolgens de gedroogde tomaten en de olijven met de andere ingrediënten en giet de saus over het vlees.