Waar ben je naar op zoek?

Novurea, structuurrijk en eiwitrijk gras!

Novurea is een korrelmeststof met 46% gestabiliseerde stikstof. De variant van deze meststof, Novurea+S, bevat naast 38% stikstof ook 18% zwavel (SO3). Novurea is daarenboven gestabiliseerd met de ureaseremmer ADD Green, die stikstofverliezen door vervluchting minimaliseert. 

Bovendien wordt het ureum geleidelijk omgezet in ammonium en nitraat, die beter aansluiten bij de behoefte van het grasland. Hiermee wordt de kans op ongewenste nitraatuitspoeling of nitraatophoping in het gewas gereduceerd. Het resultaat is meer structuurrijk en eiwitrijk gras per hectare dankzij deze efficiëntere stikstofbenutting. 

Novurea bij droogte

Bij uitzonderlijke droogte presteert Novurea nog beter! De Novurea-korrel lost namelijk zeer snel in de bodem op, en dit gebeurt tot wel 2 weken sneller in vergelijking met KAS 27%. In de bodem wordt Novurea geleidelijk omgezet in de stabiele ammoniumstikstof en uiteindelijk in nitraatstikstof. 

Ondanks de droogte hebben de plantwortels sneller toegang tot stikstof en kunnen ze het direct omzetten in gewasgroei. Dit zorgt dan ook voor een hogere gewasopbrengst. 

Novurea in natte omstandigheden

Ook in natte periodes presteert Novurea optimaal. Novurea wordt na toediening namelijk gecontroleerd omgezet in de stabiele ammoniumstikstof, een stikstofvorm die niet gevoelig is voor uitspoeling. In een later stadium wordt de ammoniumstikstof omgezet in nitraatstikstof. 

Veel stikstofmeststoffen bestaan voor 50% uit nitraatstikstof en zijn daardoor direct na toediening gevoeliger voor uitspoeling in vergelijking met Novurea. Bij het gebruik van Novurea resulteert dit ook tijdens een nat seizoen in een hogere gewasopbrengst. 

Bemestingstips

Volg de juiste bemestingsstrategie:

  • Laat uw drijfmest analyseren. 
  • Maak een bemestingsplan op basis van onttrekking.
  • Vroege stikstofgift activeert het bodemleven. 
  • Strooi Novurea+S op tijd, vanaf 6°C is er al grasgroei. 
  • Bemest voor de eerste en tweede snede naast stikstof ook met zwavel. 
  • Gebruik meststoffen zoals Novurea+S met een ideale N/S-verhouding van 2 op 1. 
  • Een gedeelde stikstofgift van (1) Novurea+S en (2) KAS 27% geeft de hoogste Ds en Re opbrengst. 
  • Strooi extra kali via Novurea Max indien er geen drijfmest voorhanden is. 

Kortom: de meststoffen op basis van Novurea zijn uitermate geschikt voor ruwvoertelers die de maximale opbrengst en kwaliteit van hun grasland willen halen. 

Kom hier alles te weten over Novurea

Neem direct contact op met onze ruwvoerspecialist!

Wenst u meer informatie over de kunstmeststof Novurea? Of wenst u graag een bemestingsadvies op maat? Vul dan onderstaand formulier in en onze ruwvoerspecialist neemt zo snel mogelijk contact met u op.

Lees in ons privacy statement hoe ForFarmers omgaat met uw persoonsgegevens