Waar ben je naar op zoek?

RoboLac: hét krachtvoer waarvoor koeien naar de robot komen

Robotmelkers weten dit al langer: de smakelijkheid van het krachtvoer is zeer belangrijk. ForFarmers heeft al zijn kennis en ervaring gebundeld om dit voer te ontwikkelen.

Meer melkingen

De samenstelling en de inhoud van het voer in combinatie met je rantsoen beïnvloedt het loopgedrag van uw koeien. Wat de meeste robotmelkers willen, zijn meer melkingen. Dat zorgt namelijk voor extra melk in de tank. Maar ook voor minder ophaalkoeien en dus minder werk. En dat is nu exact wat RoboLac doet. In combinatie met correcte toelatingscriteria kom je zo tot een beter resultaat met minder werk.

RoboLac: de krachtvoer referentie

Vanuit die insteek hebben we de smakelijkheid van krachtvoer onderzocht. Er werd met RoboLac onmiddellijk gescoord bij onze klanten. ForFarmers is ondertussen al méér dan 20 jaar intensief actief in het robotmelken. We hebben alle kennis en ervaring gebundeld om dit specifieke voer te ontwikkelen. Na verschillende smaaktesten bij verschillende diergroepen hebben we al de smakelijkste grondstoffen geselecteerd om een voer met een vast grondstofpatroon samen te stellen. Daarnaast zijn we ook op zoek gegaan naar het beste aroma. Dat aroma bestaat uit verschillende geur- en smaakstoffen en zit standaard in RoboLac. Dat leidt tot een zeer lekker voer, waarvoor koeien maar al te graag naar de robot komen.

Opstarten doe je met RoboLac

Recent zijn er ook heel wat bedrijven opgestart met een robot. Met een goede voorbereiding, een correcte begeleiding van de robotspecialist van ForFarmers en het krachtvoer RoboLac in de robot verloopt deze opstart vlekkeloos. Na enkele weken zijn er bijna geen ophaalkoeien meer en haal je vlot het gewenst aantal melkingen. Zo kom je als kersverse robotmelker snel in het juiste ritme terecht. Dat zorgt voor meer rust tijdens de opstart, minder werk en extra melk.

RAP naar een beter resultaat met RoboLac

Op hetzelfde moment kunnen we dan ook de toelatingscriteria tegen het licht houden. Met het Robot Analyse Programma van ForFarmers kunnen we dan ook de verbeteringen van RoboLac snel monitoren en in beeld brengen. RoboLac zal er dus voor zorgen dat jouw koeien meer naar de robot komen, met als bonus meer melk met minder ophaalkoeien.

RoboLac: het krachtvoer waarvoor koeien naar de robot komen