Waar ben je naar op zoek?

Maximaal melkrobot rendement met robot concept ForFarmers

Doelgerichte begeleiding bij het robotmelken zorgt voor maximaal rendement door het inzetten van de juiste mensen en de juiste hulpmiddelen. ForFarmers heeft met zorg een team van specialisten samengesteld die zich richten op bedrijven die robotmelken: het Robotteam. Dit team ondersteunt de melkveespecialisten. Hierdoor kunnen wij de begeleiding helemaal op maat van jouw bedrijfssituatie afstemmen.

  • Ruwvoerkeuze
  • Nutritie- en krachtvoergamma
  • Melkvee / robotspecialist
  • Rantsoenadvies

ForFarmers' uitgangspunten bij robotmelken

1. Ruwvoerkeuze

De juiste rassenkeuze en het gepaste bemestingsplan voor gras en maïs zijn uitermate belangrijk voor het rantsoen. De specialisten ondersteunen je hierbij en stemmen dit af op elke specifieke bedrijfssituatie. Verder geven ze ook praktisch advies bij het in- en uitkuilen en de toepassing van inkuilmiddelen voor optimaal behoud van smaak en voederwaarde. Lees hier alles over de ruwvoeraanpak van ForFarmers.

2. Nutritie- en krachtvoergamma

Het ForFarmers Nutritie & Innovatie Centrum staat aan de basis van ons gamma melkveevoeders. Deze worden eerst getest op verschillende praktijkbedrijven vooraleer ze in de markt worden geïntroduceerd. Dit resulteert in specifieke voeders voor robotbedrijven, zoals het krachtvoer RoboLac.

3. Melkvee/robotspecialist

De ForFarmers melkvee/robotspecialist heeft een solide kennis van ruwvoer, management, kennis van instellingen van alle robotmerken en diverse voerstrategieën. Hij maakt gebruik van het vernieuwde RobotAnalyseProgramma (RAP 2.0) waarbij real time data beschikbaar is om te analyseren en te vertalen naar het beste advies voor elk bedrijf. De robotspecialisten van ForFarmers begeleiden melkveehouders bovendien vanaf het oriënteren richting robotmelken tot zo efficiënt mogelijk robotmelken. Lees hier meer over wat je als melkveehouder in elke fase mag verwachten van de robotspecialisten.

4. Rantsoenadvies

Als basis gebruikt ForFarmers zijn rantsoenberekeningsprogramma waarin de nieuwste kennis van voederwaardering en dierbehoeften is verwerkt. Daarnaast gebeurt het finetunen van het rantsoen door koesignalen en voersignalen op te nemen in het advies voor een optimale voerbenutting. Lees hier meer over onze Feed2Milk-aanpak.

 

Altijd Robot Ready: profiteer van onze kennis en ervaring in elke fase

Afbeelding: logo robotready

Of je nog aan het oriënteren bent naar melkrobots of al een doorgewinterde robotmelker bent: in elke fase kun je bouwen op de kennis en ervaring van de specialisten van ForFarmers. Hieronder een beknopt beeld van wat je als melkveehouder in elke fase mag verwachten van de robotspecialisten.

 

1

Oriëntatie

Aan de hand van een oriëntatiegesprek met een ervaren robotspecialist in jouw regio krijg je een betrouwbaar totaalbeeld van wat robotmelken voor jou gaat betekenen. Deze specialist blijft ook daarna jouw sparringpartner. Je kan ook deelnemen aan een (gratis) oriëntatiecursus van ForFarmers.

2

Voorbereiding op overstap (ca. 1 jaar voor robotmelken)

De robotspecialist van ForFarmers staat je bij met advies en een "second opinion" bij onder andere plaatsing van de robot(s) in een bestaande of nieuwe stal, looplijnen, voerstrategie vanaf de opstart en kennis van de kenmerken van alle robotmerken. Ook advies voor een goedwerkende combinatie van robotmelken en weidegang hoort bij deze fase.

3

Opstart (eerste 3 maanden)

Overstapbegeleiding van meer dan 500 bedrijven heeft de specialisten van ForFarmers geleerd wat je als startende robotmelker nodig hebt voor een probleemloze opstart. Samen met de specialist maak je een overstapplan met taken en controlepunten voor zowel de melkveehouder, de robotleverancier en de specialisten van ForFarmers.
Vanaf de opstart kun je met RoboLac een speciaal ontwikkeld krachtvoer inzetten dat het loopgedrag van de koeien op de robot bevordert.

4

Optimalisatie (0 - 3 jaar robotmelken)

Komen je verwachtingen rond arbeidsgemak, efficiëntie, dierprestaties en rendement uit?
Onze melkvee- en robotspecialisten maken onder andere 2-3 keer per jaar een analyse van de robotdata. Met het Robot Analyse Programma (RAP) vertalen zij de robotdata naar verbeterpunten. Met als resultaat: fitte en gezonde koeien die vlot naar de robot lopen en topprestaties behalen in melk-, vet- en eiwitproductie. En natuurlijk: arbeidsgemak!

5

Efficiëntie (> 3 jaar robotmelken)

Haal je als ervaren robotmelker het maximale uit je robot en benut je de volledige potentie van je veestapel? De accountmanagers en robotspecialisten van ForFarmers beoordelen graag of het samenspel tussen robotinstellingen, voeding en gezondheid nog optimaal is. Daarbij worden ook belangrijke factoren als transitiemanagement en ruwvoerkwaliteit meegenomen. Vaak blijkt dat kleine details een groot verschil kunnen maken. En die details brengen zij boven water!