Waar ben je naar op zoek?

Wat is mijn graskuil waard in 2022?

Sectornieuws Sectornieuws14-4-2022

De kostprijs voor het telen van gras zijn hard gestegen in 2022. Zelfs zo hoog dat het toepassen van een inkuilmiddel een absolute must is dit jaar! Lees hieronder wat uw graskuil waard is in 2022.

Afbeelding: gras 1

Verzeker uw duurder gras met SiloSolve FC

Door de stijgende kosten van het grasland is het toepassen van een inkuilmiddel meer dan ooit een must. In de praktijk gaat, tussen het moment van inkuilen en voeren, 10 tot 20% van het ruwvoer in de kuil verloren door conserverings- en broeiverliezen. Door gebruik te maken SiloSolve kan je de verliezen van uw dure graskuil beperken. Het is bovendien zeer eenvoudig toe te passen via de hakselaar. Door te investeren in SiloSolve FC haalt u het maximale rendement uit uw duurdere graskuil! Op een bedrijf van 100 melkkoeien kan dit al snel een rendement opleveren van 15 000€!

Bereken snel en gemakkelijk uw potentiële rendement met SiloSolve®FC via de kuilculator.

Afbeelding: SiloSolve kostprijs 2022 NL

Goed gras nog steeds rendabeler dan soja?

Bij een gemiddelde opbrengst van 12 ton droge stof aan 17% RE brengt uw grasland jaarlijks 2040 kg ruw eiwit op. De stijgende kostprijs van het grasland komt per kg ruw eiwit neer op 0,18€/kg RE. Maar ook de eiwitrijke grondstoffen zijn het afgelopen jaar hard gestegen, voor Soja ligt de stijging zelfs op 0,5€/kg RE. Het eiwit uit uw eigen gras kent dus nog steeds een minder harde stijging als de grondstoffen. Investeren in uw gras om meer melk uit ruwvoer te halen is nog steeds de rendabelste optie op uw melkveebedrijf!