Waar ben je naar op zoek?

Veilig naar een maximale groei met VitaMilk melkpoeders

Sectornieuws Sectornieuws16-4-2021

Sinds enkele jaren is de aandacht voor een goede opfok sterk toegenomen. Op een veilige manier, maximale groei bij uw kalveren behalen? Met VitaMilk geeft u uw kalveren een topstart! Onze melkpoeders hebben een unieke samenstelling en bevatten een hoog aandeel vet en eiwit, wat naadloos aansluit bij de behoefte van uw kalveren.

VitaMilk Premium

VitaMilk Premium is al ruime tijd aanwezig in het assortiment. Hiermee halen onze klanten topresultaten qua groei. Deze resultaten worden gehaald dankzij de hoge gehaltes aan vet en eiwit gecombineerd met een hoog aandeel magere melkpoeder. VitaMilk Premium blijft nog steeds de referentie op gebied van kunstmelk.

VitaMilk Titan

Om een nog hogere groei te gaan realiseren op een veilige manier heeft ForFarmers zijn assortiment uitgebreid. Op basis van wetenschappelijk onderzoek is VitaMilk Titan ontwikkeld. Door het hoge eiwit- en vetaandeel in VitaMilk Titan behaalt u structureel een hogere groei, vergeleken met standaard melkpoeders*, (figuur 1).

Afbeelding: figuur 1 vitamilk titan
Figuur 1
  • Het hoge eiwitpercentage (25%) zorgt voor een maximale groei in de eerste levensweken.
  • Door het hoge vetpercentage (23%) heeft het kalf voldoende energie en is er minder terugval na het spenen.
  • Bevat 56% magere melkpoeder (melkpoeders met 22% eiwit en 17% vet)

Focus op goede darmgezondheid, weinig diarree

Afbeelding: figuur 2 vitamilk titan aangepast

Uit nieuw onderzoek is gebleken dat een juiste vochtbalans op darmniveau cruciaal is om een hoge groei te realiseren op een gezonde manier. VitaMilk Titan zorgt voor een juiste vochtbalans door een gelijkmatige druk op de darmwand en vermindert de kans op diarree, (figuur 2).

  • Laag in lactose en natrium: verbetert de opname van vocht en voedingsstoffen
  • Bevat Care+, een mengsel van vitamines en mineralen die de weerstand ondersteunt en darminfecties tegengaat. Bevat pre- en probiotica, etherische oliën, natriumbutyraat en een hoog aandeel mineralen en sporenelementen.

Meer weten?

Wilt u meer informatie over VitaMilk Premium of VitaMilk Titan? Neem contact op met uw specialist, accountmanager of onze klantendienst.