Waar ben je naar op zoek?

Uw kalveren groeien beter met Vita Comfort krachtvoer

Wist u dat... Wist u dat...21-3-2018

Als u uw kalveren op een veilige manier voert, krijgt u gezonde kalveren die bovendien hard groeien. Zo stimuleert u ook de ontwikkeling van het kalf maximaal en belonen de vaarzen u door op 24 maand vlot te kalven en extra melk te produceren. Al deze voordelen met daarbovenop een besparing op ruwvoer zijn voor u binnen handbereik met Vita Comfort.

Afbeelding: kalf

Wat is Vita Comfort?

Vita Comfort is een all-in-one, uitgebalanceerd voer voor kalveren tot een leeftijd van vijf maanden. Het mengsel bestaat uit speciaal ontwikkeld Vita krachtvoer en ontstoft, kort gehakseld stro. Om de opname van het stro te garanderen, is er melasse op gesproeid. Kalveren voeren was nog nooit zo makkelijk: water en Vita Comfort ad lib aanbieden en u bent klaar.

Waarom Vita Comfort?

Het is een zeer smakelijk voer, waardoor de opname ervan gestimuleerd wordt. De kalveren gaan er na enkele dagen al gretig van vreten. Door de toevoeging van buffers heeft het kalf ook een goede en veilige pensontwikkeling. Doordat het stro vlot opgenomen wordt, liggen de kalveren al na twee weken goed te herkauwen. Vita Comfort is volledig uitgebalanceerd op de vitamine- en mineralenbehoefte van het kalf. Daarbovenop wordt nog een Care+ premix toegevoegd die zorgt voor een goede darmgezondheid en helpt tegen coccidiose. Zo wordt de kans op diarree tot een minimum herleid.

Wat na vijf maanden?

Steeds meer veehouders hebben de voordelen van droog voeren al ontdekt. De interesse in de markt blijft toenemen. ForFarmers heeft hier ondertussen al wat ervaring in met zijn Junior Compleet-formule, die tweemaal per dag gedoseerd gevoerd wordt naar een goede structuurbron. Hiermee halen we uitstekende groei- en ontwikkelingsresultaten bij jongvee, en spaart u heel wat ruwvoer uit.

Enkele voordelen

Vita Comfort en Junior Compleet hebben dus heel wat voordelen. We vatten ze nog even voor u samen:

  • Uitmuntende opname
  • Goede vertering van het voeder
  • Perfecte mestconsistentie
  • Eenvoudig en makkelijk werken


Samen met gezonde kalveren en jongvee leveren deze voordelen ook extra werkplezier op.
Benut het genetisch potentieel van uw jongvee ten volle, spaar ruwvoer uit en voer Vita Comfort en Junior Compleet.