Waar ben je naar op zoek?

Stimuleer het loopgedrag van uw koeien via kwalitatief ruwvoer

Advies van onze specialist Advies van onze specialist22-3-2021

De ruwvoerkwaliteit heeft op robotbedrijven extra invloed op de prestaties van de koeien in de robot. Een goede ruwvoerkwaliteit is de basis voor een hoge voeropname uit ruwvoer. Een hoge voeropname zorgt voor gezonde en actieve koeien die vlot naar de robot komen. Neem daarom de juiste keuzes in uw ruwvoerteelt en haal meer melk uit ruwvoer en meer melk uit uw robot!

Ruwvoeropname is de basis

Een hoge ruwvoeropname is de basis van een goed loopgedrag op de robot. Maak de rassenkeuze van gras en maïs, met als doel zo’n hoog mogelijke drogestofopname uit ruwvoer te behalen.
Hecht bij gras voldoende aandacht aan smakelijkheid van het gras, hiervoor heeft ForFarmers een smaakindex ontwikkeld in het Topgrass-assortiment. Deze smaakindex staat borg voor een maximale opname en een uitstekende voerefficiëntie.
Bij de maïsrassenkeuze geldt dezelfde regel, maximale drogestofopname = hoge activiteit op de robot. Houdt daarom rekening met de celwandverteerbaarheid van de rassen.  Een hoge celwandverteerbaarheid zorgt voor een hogere opname van maïs. Ook gaan koeien maïs met een hoge celwandverteerbaarheid efficiënter benutten.  Hierdoor krijgen we dus meer melk uit dezelfde hoeveelheid maïs.

Maak uw ruwvoer smakelijk en benut het 100%

De belangrijkste stap voor smakelijk van ruwvoer en een hoge opname van ruwvoer is de conservering van het ruwvoer. Tijdens het in- en uitkuilen treden er zo’n 15% tot 25% verliezen op, dit onder de vorm van conserverings- en broeiverliezen. Broei in de kuil zorgt voor een aanzienlijke daling van de smakelijkheid van het ruwvoer, met als gevolg ook een daling van de drogestofopname aan het voerhek! Dit is ook één van de meest voorkomende redenen waarom koeien minder rondjes maken in de stal en dus ook minder gemolken worden.
Met het toepassen van de kuilverbeteraar SiloSolve®FC is er een snelle conservering. Hierdoor blijft de kostbare voederwaarde in de kuil veel beter behouden. SiloSolve®FC zorgt er ook voor dat er geen broei optreedt in de kuil.  Door het toepassen van SiloSolve®FC krijgt u dus frisse en smakelijke kuilen. Door die smakelijkheid van het ruwvoer zullen de koeien die extra voederwaarde bovendien maximaal benutten voor melkproductie. En dat is pure winst!

Wilt u ook meer melkingen en meer melk uit ruwvoer?

Aarzel dan niet om ons te contacteren via info@forfarmers.be

The Future Of Farming logo