Waar ben je naar op zoek?

SiloSolve®FC: na 10 dagen kan je maïskuil al open!

Sectornieuws Sectornieuws19-9-2023

Voorkom broei en behoud zetmeel in de maïskuil met SiloSolve®FC

SiloSolve®FC is een topcombinatie van snelle conservering met het minimaliseren van broei in je maïskuil. Met SiloSolve®FC creëer je moeiteloos een smaakvolle en kwalitatieve maïskuil. De koeien nemen meer ruwvoer op met een hogere voederwaarde. Met als resultaat meer melkproductie uit het ruwvoer.

Quote
Ruwvoertekort? Met SiloSolve kan je maïskuil al na 10 dagen open!
1

Zeer snel stabiel

SiloSolve®FC  brengt extra melk- & azijnzuurbacteriën in de kuil. Deze zorgen ervoor dat de pH van de maïskuil zeer snel daalt en hierdoor wordt de maïskuil stabiel. Wat betekent dat, door die snelle en goede conservering, je de maïskuil al 10 dagen na het hakselen kunt openen en er probleemloos van kunt beginnen voeren.

2

Behoud van voederwaarde

Door de snelle pH daling wordt het droge stofverlies en ook het zetmeelverlies beperkt.

Dit is trouwens één van de grootste problemen bij het conserveren van een maïskuil. Uit onderzoek blijkt dat een toevoegmiddel zoals SiloSolve®FC in maïskuilen het zetmeelverlies minimaliseert. Ten opzichte van onbehandeld materiaal is dit een verschil van zo’n 10%. Omgerekend vertegenwoordigt dit een waarde van circa €200 per hectare.

3

Langdurig kuilen zonder broei

Afbeelding: SiloSolve

Maïs is een energiebron voor gisten, schimmels en boterzuurbacteriën. Bij opening van de kuil worden die gisten en schimmels direct actief en kunnen ze broei in de maïskuil veroorzaken. Door het toevoegen van SiloSolve®FC breng je extra azijnzuur- en melkzuurvormende bacteriën aan in de maïskuil. Die remmen het gisten en schimmelvorming en minimaliseren broei in de maïskuil. Resultaat: geen verliezen meer van je maïskuil en zeer smakelijk ruwvoer!

Wil je SiloSolve®FC snel in huis hebben?

Neem contact op met jouw melkveespecialist, de regionale dealer of met onze klantendienst. Je kunt ook onderstaand formulier invullen en onze specialist neemt contact met jouw op.
Lees in ons privacy statement hoe ForFarmers omgaat met uw persoonsgegevens
The Future Of Farming logo