Waar ben je naar op zoek?

SiloSolve®FC: onmisbaar in de maïskuil

Sectornieuws Sectornieuws11-8-2022

Voorkom broei en behoud zetmeel in de maïskuil met SiloSolve®FC

SiloSolve®FC is een topcombinatie van snelle conservering met het minimaliseren van broei in je maïskuil. Met SiloSolve®FC creëer je moeiteloos een smaakvolle en kwalitatieve maïskuil. De koeien nemen meer ruwvoer op met een hogere voederwaarde. Met als resultaat meer melkproductie uit het ruwvoer.

Quote
Vrees je voor een slechte maïsoogst? Krijg toch nog een stabiele kuil dankzij SiloSolve®FC.
1

Behoud van de voederwaarde

Zeer snel stabiele kuilen zonder zetmeelverlies
SiloSolve®FC  zorgt ervoor dat de maïskuil zeer snel stabiel is. Wat betekent dat, door die snelle en goede conservering, je de maïskuil al 10 dagen na het hakselen kunt openen. Daarnaast wordt ook het zetmeelverlies beperkt. Dit is trouwens één van de grootste problemen bij het conserveren van een maïskuil. Uit onderzoek blijkt dat een toevoegmiddel zoals SiloSolve®FC in maïskuilen het zetmeelverlies minimaliseert. Ten opzichte van onbehandeld materiaal is dit een verschil van zo’n 10%. Omgerekend vertegenwoordigt dit een waarde van circa €200 per hectare.

2

Langdurig kuilen zonder broei

Minimaliseer broei in de maïskuil
Maïs is een energiebron voor gisten, schimmels en boterzuurbacteriën. Bij opening van de kuil worden die gisten en schimmels direct actief en kunnen ze broei in de maïskuil veroorzaken. Door het toevoegen van SiloSolve®FC breng je extra azijnzuur- en melkzuurvormende bacteriën aan in de maïskuil. Die remmen het gisten en schimmelvorming en minimaliseren broei in de maïskuil. Resultaat: geen verliezen meer van je maïskuil.

Ons advies: voeg bij slechte maïs zeker SiloSolve®FC toe

Afbeelding: SiloSolve

Juist in kuilen van slechte en verdroogde maïs is het raadzaam om SiloSolve®FC te gebruiken. De maïs in deze kuilen heeft waarschijnlijk een slechte of zelfs geen kolf gehad.

Suikers

Hierdoor zijn er nog veel suikers in de plant aanwezig die niet zijn omgezet naar zetmeel. Tijdens het conserveringsproces in de kuil worden deze suikers niet volledig omgezet en zijn erbij uitkuilen dus nog suikers aanwezig die een goede energiebron zijn voor schimmels en gisten. Door de droogtestress die de maïs heeft gekend is er ook een hoger risico op builenbrand.

Lucht

Het verdichten van verdroogde/kolf loze maïs kan lastig zijn. Meer lucht in de kuil kan ook weer leiden tot in/uit-kuilverliezen.

Wilt u SiloSolve®FC snel in huis hebben?

Neem contact op met jouw melkveespecialist, de regionale dealer of met onze klantendienst. Je kunt ook onderstaand formulier invullen en onze specialist neemt contact met jouw op.
Lees in ons privacy statement hoe ForFarmers omgaat met uw persoonsgegevens